Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Το συνονθύλευμα της ντροπής και οι εικόνες παρακμής

Του Σωτήρη Στανωτά



Καιρό τώρα, ένα απίθανο αλλοπρόσαλλο, ετερόκλητο και ετερογενές συνονθύλευμα γεμίζει τις σελίδες των εφημερίδων και των (υποτίθεται) ενημερωτικών ιστοσελίδων και blogs.

«Δημοσιογράφοι» παράγοντες, κλωνοποιημένα μειράκια, που νομίζουν πώς είναι δημοσιογράφοι και διάφοροι άλλοι που αποτελούν το απαύγασμα της παραδημοσιογραφίας , «ξεκατινιάζονται», δημοσίως, είτε μέσω των εφημερίδων τους, είτε στο διαδίκτυο…Κανονικό σκυλολόι…Με το επιπλέον στοιχείο του γελοίου…

Ως κουτσομπόλες δέκατης κατηγορίας, «ενημερώνουν» τον κόσμο, για το ποιος είναι πιο απατεώνας από τον άλλο, ποιος τα παίρνει περισσότερο από τον άλλο, ποιος έχει περισσότερες δεσμεύσεις από τον άλλον, ποιος ταξιδεύει «αυτή τη στιγμή» για την Πάρο, ποιος ή ποια πίνει καφέ στην Βουκουρεστίου….

Πρώην συνεργάτες μεταξύ τους, οι περισσότεροι, κάπου τα χάλασαν σε κάποια μοιρασιά (μιλάμε για… ψιλικά, μην φανταστείτε τίποτε σοβαρό, τουλάχιστον για τους περισσότερους) και τώρα εμέσουν προς αλλήλους, όταν δεν στέλνει ο ένας την αστυνομία και τον εισαγγελέα στο σπίτι του άλλου.(Άλλο που δεν θέλει το σύστημα, οι Χρυσοχοϊδηδες και οι Παυλόπουλοι).

Και, βέβαια, εμέσουν επί των Πολιτών, επί της αισθητικής και της αλήθειας και τελικά επί των επαγγελματιών Δημοσιογράφων , που θέλουν, απλώς, να κάνουν την δουλειά τους, όσο τους επιτρέπει το σύστημα….

Την εικόνα συμπληρώνουν,
από κοντά, οι μεσημεριανές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών, στις οποίες καταρρακώνεται κάθε έννοια αισθητικής, Δημοσιογραφίας αλλά και επικοινωνίας και γλώσσας . Τόσο, που αναρωτιέσαι τι είναι κανονικό, τι είναι λογικό, τι σημαίνει μέτρο…
Κάθε λογής αδήλωτη και φοροδιαφεύγουσα βίζιτα με ψευδεπώνυμες επαγγελματικές ιδιότητες, ή φιλοδοξούσα να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, (γιατί στο αρχαιότερο επάγγελμα δεν αναφερόμαστε, αφού αναγνωρίζουμε και την υψηλή κοινωνική συνεισφορά του και το γεγονός ότι οι θεραπαινίδες του είναι και δηλωμένες και μη πλαστοπροσωπούσες και φορολογούμενες), την εμφανίζουν στην οθόνη…

Κάθε εξεζητημένος ομοφυλόφιλος, εκφράζει κρίσεις και απόψεις με περισσή αν-αίδεια, σε βάρος νέων ανθρώπων αγοριών η κοριτσιών, περιφρονώντας ανθρώπους με βάση το εξεζητημένο της ομοφυλοφιλίας του και την προκλητική εξουσία του κριτή, σε συνδυασμό με την τηλεοπτική «αλαζονεία της ισχύος».

Και κανείς από τους πραγματικούς η αυτοχριζόμενους προστάτες η υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δε σπεύδει να καυτηριάσει την χυδαιότητα, αλλά και ιταμότητα της προσβολής της προσωπικότητας ανθρώπινων υπάρξεων.

Κάθε λογής κακόμοιρος και αδύναμος να υπερασπιστεί τον εαυτό του γελοιοποιείται στο όνομα της «αποκλειστικότητας» της «επικοινωνίας» και της «ενημέρωσης».Κάποιος, επιτέλους, να τους μάθει ότι ο Άνθρωπος δεν είναι αντικείμενο εμπορίας….

Αν σ αυτά, προσθέσετε και τις «ενημερωτικές» εκπομπές που προωθούν τον…πρόσωπο με πρόσωπο πολιτισμένο διάλογο, ή ασχολούνται με την απαρίθμηση των αναμάρτητων, τότε τα έχετε ΟΛΑ μπροστά σας….


Πηγή:
http://www.newstrap.gr/main/index.asp

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP