Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο θίασος της πολιτικής κερδοσκοπίας




Ο Γιώργος Παπανδρέου μας έχει συνηθίσει στα ανέκδοτα.

Το καινούργιο είναι: Η Ελλάδα «βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κερδοσκοπικής επίθεσης».

Οι «κερδοσκόποι», λοιπόν, (τώρα αλήθεια έγινε η ανακάλυψη) είναι η μεγάλη απειλή!

Φυσικά δεν έχουν ούτε πατρότητα, ούτε χρώμα, είναι οι αόρατοι και σκοτεινοί «δαίμονες»!!!

Η συνταγή γνωστή: Η συνωμοσιολογική δαιμονοποίση των καταχθόνιων και αόρατων εχθρών…

Για την ακρίβεια: Η δοκιμασμένη συνταγή που χρησιμοποιείται για την τρομοκρατική απειλή. Και εδώ ένα αόρατο φάντασμα πλανιέται, ένας δαιμονοποιημένος εφιάλτης: Η «τρομοκρατία»!

Είναι, όμως, πλέον γνωστό, ότι αυτός ο «δαίμονας» του τρομοκρατικού ολέθρου είναι κατασκευασμένος από τις διεθνείς υπηρεσίες του πλανητικού κράτους, με σπόνσορες και σκηνοθέτες του θεάματος, με ένα και μοναδικό στόχο: Την παραχώρηση και των υπολειμμάτων των λαϊκών ελευθεριών στο κράτος, δηλαδή την υποταγή των λαών και τη συστράτευσή τους με τους δήμιούς τους.

Το ίδιο γίνεται και στη σφαίρα της οικονομίας.
Εδώ οι «τρομοκράτες» είναι οι «κερδοσκόποι». Και εδώ ζητείται και απαιτείται η συναίνεση της κοινωνίας και η συστράτευση των πάντων με τους μηχανισμούς εξουσίας για να αναχαιτιστεί και να καταπολεμηθεί η μεγάλη απειλή!!!

Γι’ αυτό δεν προσδιορίζονται οι κερδοσκόποι, οι οποίοι έχουν και μάνα και πατέρα και είναι πάρα πολύ γνωστοί και φανεροί: Το καπιταλιστικό καθεστώς του κέρδους και του χρήματος, η «ελεύθερη αγορά», οι πολυεθνικές βιομηχανικές, τραπεζικές και χρηματιστηριακές εταιρείες και τα αρπακτικά τους.

Δεν είναι σκοτεινοί και αόρατοι οι «κερδοσκόποι», που απεργάζονται δήθεν, σχέδια καταστροφής της Ευρωζώνης και του ευρώ: Είναι τα ίδια διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτικές τους, που υλοποιούνται από το κυβερνητικό και πολιτικό υπηρετικό προσωπικό κάθε χώρας, που έχουν οδηγήσει στην κρίση και σε εξαμβλωματικές κερδοσκοπικές αποφύσεις.

Η κερδοσκοπία βρίσκεται μέσα στα οστά και στο μεδούλι του καπιταλιστικού συστήματος, της αγοράς του, καθώς και στην απληστία του κέρδους των οικονομικών μηχανισμών του.

Καμία «κερδοσκοπική επίθεση», συνεπώς δεν γίνεται:
Αυτή είναι η «φυσιολογική» λειτουργία του χρήματος και του κέρδους, σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα.

Η μόνη πραγματική κερδοσκοπική επίθεση είναι αυτή που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια εναντίον του ελληνικού λαού σε όλα τα πεδία. Από τα εθνικά ζητήματα, τα «αντιρατσιστικά» ιδεολογήματα, από τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά, από την ακρίβεια κι απ' τη φορολογία, και πάρα πολλά άλλα…

Σήμερα αυτή η κερδοσκοπική επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Είναι και αυτό ο λόγος που κατασκευάζουν ποικίλους τρομοκρατικούς «μπαμπούλες».
Για να μεταθέσουν την κερδοσκοπική επίθεση των λήσταρχων εναντίον των λαών σε επίθεση των «σκοτεινών» δυνάμεων: Των «κερδοσκόπων».

Με την ίδια συνταγή κατασκευάζουν και τα «ακροδεξιά σκιάχτρα»…

Όλο αυτό το τσίρκο (κυβέρνηση, κόμματα, αποκόμματα, δορυφόροι και «τσόντες») είναι ένα τσίρκο κυνικών, πολιτικών κερδοσκόπων…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP