Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η δημοσιογραφική υποκρισία και αναλγησία

Η «εγκάθετη» δημοσιογραφική υποκρισία και αναλγησία χωρίς όρια…



Κάποιοι δημοσιογράφοι «αγανάκτησαν» για την καταιγίδα της παραπληροφόρησης και τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ.
Ξαφνικά «ευαισθητοποιήθηκαν» για την κατακρεούργηση των «ατομικών δικαιωμάτων» των φερόμενων ως μέλη του «Ε.Α.» και «καταλήφθηκαν» από «ιερή αγανάκτηση» για την παραβίαση της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και την «αλητεία» της παραπολιτικής και αστυνομικής φιλολογίας των ΜΜΕ.


Διαβάζεις αυτές τις «αστραπές» του «δημοσιογραφικού ήθους» και νιώθεις μια ανακούφιση. Επιτέλους, σκέφτεσαι, υπάρχουν και κάποιοι μέσα στο δημοσιογραφικό χώρο που τολμούν!!!

Μόλις, όμως προχωράς πιο πολύ τη διερεύνηση, αντιλαμβάνεσαι τη μεγάλη απάτη: Μια μεταξύ μας ιστορία για να ξεγελάσουμε τους αφελείς και να παίξουμε το «διατεταγμένο» γνωστό ρόλο μας. Αυτόν των «εγκάθετων» προοδευτικούληδων και αριστερούληδων της «Ελευθεροτυπίας»!!!

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν οι αθεόφοβοι:
Όλες οι υπογραφές των ηθικολόγων Φιλισταίων περί «δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: το «άντρο» των «Ιών» και ΣΙΑ…

Διαβάστε εδώ στη ιερή τους αγανάκτηση:
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2010/04/8_7095.html


Αυτοί, λοιπόν, μιλούν για «δημοσιογραφική δεοντολογία», για «ανθρώπινα δικαιώματα» και «ήθος»!!!


Και πότε; Τώρα που έγιναν κάποιες συλλήψεις των «προστατευομένων» τους και οι οποίοι, οι πρώτοι δύο (Μαζιώτης και Ρούπα), δεν αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στον «Ε.Α.». Αντίθετα την επικύρωσαν με τα ηχηρά: ότι δεν μιλούν στο κράτος του εγκληματικού καπιταλισμού, γιατί οι «επαναστάτες δεν μιλούν»!!!

Η υποκριτική αυθάδεια όλων αυτών της «Ε» ξεπερνάει κάθε όριο, αν σκεφτεί κανείς ότι σιωπούν σκανδαλωδώς για όλες τις δημοσιογραφικές τερατωδίες και τα θηριώδη εγκλήματα των ΜΜΕ και ξαφνικά «ξυπνούν» τώρα με τον «Ε.Α.».

Το χειρότερο είναι άλλο: ότι δεν κοιτάζουν το ίδιο τον καθρέφτη της εφημερίδας τους για να δούνε εκεί μέσα όλη την ελεεινότητα, αυτών που δήθεν καυτηριάζουν, στο πιο ταιριαστό της αποτύπωμα.

Να θυμίζουμε μερικά:

α). Η «Ε» δεν ήταν το «Γραφείο Τύπου» της «17Ν» και του «ΕΛΑ»!!!

β). Η «Ε» δεν βρίσκεται μέσα σε όλα τα παιχνίδια των «τρομοκρατικών κατασκευών» και της θηριώδους παραπληρόφορησης και τρόμο-λαγνείας!!!

γ). Η εφημερίδα τους δεν είναι που δίνει «έδρα» σε ποικίλα παπαγαλάκια των διωκτικών αρχών και υπηρεσιών.

δ). Η «Ε» με πρωτοσέλιδο δεν προέτρεπε του μαθητές να επιτεθούν στα αστυνομικά τμήματα.

Αλήθεια ποιος τη διόρισε και από πού αντλούσε τη δημοκρατική νομιμότητα μα ασκεί τα καθήκοντα, και μάλιστα τελεσιγραφικά, πολιτικού κόμματος;

ε). Η «Ε» δεν είναι που στην πρόσφατη βόμβα που σκότωσε το μικρό Αφγανό, βγήκε με το προβοκατόρικό πρωτοσέλιδο: «Βόμβα σκότωσε πρόσφυγα»!!!

Αλήθεια αυτό δεν ήταν εξαπάτηση και παραπλάνηση και μάλιστα δόλια;

ζ). Η εφημερίδα τους δεν είναι με την πληθώρα των ρεπορτάζ «μαϊμού». Θα περιοριστούμε μόνο στον ερχομό του Ερντογάν και στις συνεντεύξεις Μπαρόζο.

η). Οι «Ιοί» δεν είναι αυτοί που ασκούν «διατεταγμένη» δημοσιογραφία (το ΡΕΣΑΛΤΟ πολλές φορές τους έχει αποκαλύψει με ντοκουμέντα), που λιθοβολούν ασυστόλως εναντίον κάθε «ενοχλητικής» φωνής, που συκοφαντούν και στοχοποιούν πολιτικούς τους αντιπάλους κατ’ εξακολούθηση!!!

Και εδώ οι «ευαίσθητοι» απώλεσαν και τη μνήμη τους και την όρασή τους και τη «δημοσιογραφική δεοντολογία».

Άπειρα είναι τα παραδείγματα της δημοσιογραφικής απάτης, παραπληροφόρησης και του λιθοβολισμού που βαραίνουν την εφημερίδα τους.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ θίχτηκαν οι όψιμα «ευαίσθητοι».

Θα αναφερθώ και στην δική μας ιστορία.


Μας σέρνουν στα δικαστήρια για αναπαραγωγή κειμένων (τον παραγωγό δεν τον διώκουν), μας απειλούν ανοικτά μέσω του indymedia, μας στοχοποιούν οι «ιοί», μας καίνε και καταστρέφουν αγρίως τα γραφεία του περιοδικού, αλλά οι «ευαίσθητοι» των «πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων» είχαν κλειδώσει με πολλές κλειδαριές τις «ιερές ευαισθησίες» τους και τη δημοσιογραφική τους «δεοντολογία»…

Τέτοια συνέπεια ιδεών, δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής…

Ανοίξτε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4377

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP