Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιταλο-τουρκική συνεργασία για αγωγούς

Πηγή:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_3905.html




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΤΑΛΩΝ/ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

Έπεσε στα χέρια στενού φίλου που εργάζεται σε Πρεσβεία ξένης Πρωτεύουσας ένα εμπιστευτικό Μνημόνιο Συνεργασίας Ιταλών –Τούρκων, ημερομηνίας 28/Ιανουαρίου/2010 και μας το έστειλε εξοργισμένος. Διαβάσαμε το Μνημόνιο, συγκεντρώσαμε πληροφορίες για το θέμα και αισθανθήκαμε και εμείς οργή, ειδικά για τους Ιταλούς εταίρους μας στην Ευρώπη.

Καλά διαβάσατε και δείτε παρακάτω το υποτιμητικό για την εθνική μας αξιοπρέπεια ιταλό-τουρκικό σχέδιο!

Α. Το έργο: Στα πλαίσια της μακρόχρονης προσπάθειας ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, έχει κυρωθεί ομόφωνα με Νόμο από την Ελληνική Βουλή, ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την κατασκευή του μεγάλου αγωγού φυσικού αερίου ITGI (Interconnector Turkey-Greece-Italy). (βλέπε συνημμένο το Νόμο). Πρόκειται για τον αγωγό που θα προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, διαμέσου Τουρκίας –Ελλάδας –Ιταλίας. Με την Τριμερή Διακρατική Συμφωνία εξουσιοδοτήθηκαν οι Εταιρείες: BOTAS (Τουρκίας) , ΔΕΠΑ (Ελλάδας) , EDISON (Ιταλίας) για τη μελέτη/κατασκευή/εκμετάλλευση του έργου-η κάθε μία για το έδαφος της χώρας της. Για το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού (παράλια Θεσπρωτίας-Ιόνιο-Αδριατική-παράλια Οτράντο Ιταλίας), η μελέτη/κατασκευή/εκμετάλλευση ανατέθηκε σε κοινή Ελληνοιταλική εταιρεία IGI-ΠΟΣEΙΔΩΝ (50% ΔΕΠΑ, 50% EDISON), με έδρα την Αθήνα.

Β. Η Ιταλο-τουρκική παραβίαση:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_3905.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP