Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στα πλοία για τη Γάζα

Δεν μοιάζει απλώς με ένα ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ..
Μοιάζει με μια ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ





Αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα
Πηγή:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231046878
Τελ Αβίβ, Ισραήλ


Επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 15 άτομα, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας.

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», με ελληνική σημαία και το «Σφενδόνη» με 34 Έλληνες. Ενεργοποιείται η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ. Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία.

Το τηλέφωνο που έχει δώσει το ΥΠΕΞ για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γ.Δελαβέκουρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Ισραήλ.

Το ΥΠΕΞ έχει καλέσει τον Ισραηλινό πρέσβη για ενημέρωση, ενώ έχει προχωρήσει και σε διαβήματα προς την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ
επικοινώνησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς τους.

Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ
και ειδικός συντονιστής της προσπάθειας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», Γιάννης Μαΐστρος, μιλώντας στο in.gr δήλωσε ότι η επίθεση των Ισραηλινών ξεκίνησε τα ξημερώματα, ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» υπό ελληνική σημαία και το πλοίο «Σφενδόνη» με ελληνικό πλήρωμα και επιβάτες από πολλές χώρες.

Ο κ.Μαΐστρος επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχει και ένας Έλληνας ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Όπως είπε ο κ.Μαΐστρος στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, ζητώντας «να σταματήσει η διεθνής τρομοκρατία και να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για να επιστρέψουν τα πλοία, να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι και να σταματήσουν οι ελληνο-ισραηλινές ασκήσεις».

Η ισραηλινή τηλεόραση μεταδίδει ότι υπάρχουν 10 νεκροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων Τούρκοι, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος.
Η επίθεση έγινε γύρω στις 3-4 τα ξημερώματα της Δευτέρας από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ. Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν συμπλοκές με πραγματικά πυρά.


VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Ανοίξτε εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/05/video_31.html

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP