Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Έργο ΠΑΣΟΚ: Παράκρουση κτηνώδους αναλγησίας και απάτης


Δύο κείμενα-δείγματα που αποκαλύπτουν όχι μόνο την οικονομική και κοινωνική βαρβαρότητα της κυβέρνησης, αλλά και τη θηριώδη πολιτική της απάτη, την πώρωση της ψευδολογίας του.
 
  Τα πήραμε από δω



Παπανδρέου: Δεν μπορούμε από τη μία να σώζουμε τις τράπεζες και από την άλλη... να λέμε θα παγώσουμε τους μισθούς και συντάξεις.

Διαβάστε τι έλεγε στις 25.9.2009 ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορώντας την Ν.Δ ότι σώζει τις τράπεζες.



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου, προήδρευσε χθες στη Ν. Υόρκη της συνεδρίασης του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την οποία απασχόλησαν δύο μεγάλα ζητήματα: Της κλιματικής αλλαγής και της οικονομικής κρίσης. Μετά την συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

- «Αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα συγκλίνουν σε ένα πολύ απλό στόχο. Το στόχο να αλλάξουμε το μοντέλο της ανάπτυξης, να πάμε σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, σε μια νέα συμφωνία, που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, την οικογένεια και συμφιλιώνει την παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη, με το περιβάλλον».

- «Αυτό σημαίνει όμως, ότι χρειάζεται να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις και για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας και των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και απ' την άλλη, να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία».

- «Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα αυτών των Επιτροπών, αλλά θα έλεγα και όλων των... προοδευτικών σοσιαλιστικών κομμάτων, ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί η οικονομική δομή που θα αναδιανέμει τον πλούτο και τα βάρη θα πέφτουν στις πλάτες εκείνων που μπορούν να τα σηκώσουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια οικονομία που έχει στη βάση της την ισότητα, την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα, άρα και τη βιωσιμότητα».


...είναι και αυτό έργο ΠΑΣΟΚ

Απάνθρωπη αναλγησία



Η αποκάλυψη ότι οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών έκοψαν το επίδομα αδείας των 200 ευρώ από χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου, με το απίστευτο επιχείρημα ότι δεν γνωρίζουν την ηλικία τους, δείχνει με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας.

Μετά την απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει στη συρρίκνωση του επιδόματος που δίνεται στους συνταξιούχους στο …τεράστιο ποσό των 200 ευρώ, και, μάλιστα, το ποσό αυτό να μη χορηγείται σε όσους είναι κάτω των 60 ετών, έρχονται τώρα οι υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου του να μη χορηγούν επίδομα ακόμη και σε όσους είναι …76 ετών. Με άνωθεν εντολή, εννοείται.

Η λογική δεν είναι ακριβώς …τετράγωνη, αλλά είναι προφανώς παράλογη: «Αφού δεν γνωρίζουμε πόσων ετών είναι οι συνταξιούχοι, ας θεωρήσουμε ότι είναι κάτω των 60 και ας μη τους χορηγήσουμε το επίδομα. Και, αν επιμένουν, εφόσον το αντιληφθούν, ας έρθουν αυτοί να αποδείξουν ότι είναι μεγαλύτεροι». Άλλωστε, το πενιχρό ποσό των 200 ευρώ προφανώς δεν φθάνει για να κάνουν διακοπές, και αφού δεν θα πάνε διακοπές, σκέφθηκαν να τους το κόψουν εντελώς, προκειμένου να εξοικονομήσουν κονδύλια για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ένα οργανωμένο κράτος δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να μη γνωρίζουν την ηλικία των συνταξιούχων του Δημοσίου. Κι αν δεν την γνωρίζουν να μην είναι σε θέση να την πληροφορηθούν από το ασφαλιστικό τους ταμείο, το οποίο επίσης υπάγεται στο ίδιο υπουργείο. Πολύ περισσότερο, όμως, είναι κοινωνικά απαράδεκτο, όσο και παράνομο και προδήλως αντισυνταγματικό, το γεγονός να στερούν από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους το δικαίωμα, όχι να κάνουν κι αυτοί διακοπές γιατί τα χρήματα στους περισσότερους δεν επαρκούν, αλλά να έχουν μια στοιχειώδη διαβίωση στην πόλη ή το χωριό τους.

Στην προσπάθειά τους να πετύχουν την ευημερία των αριθμών, πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση στη σημερινή συγκυρία, ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου Οικονομικών που τον συμβουλεύουν, προτιμούν να δυστυχήσουν οι άνθρωποι. Κάτι, δυστυχώς, ευκολότερο.
Ε.Τ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4760

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP