Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Οι ορδές των Κινέζων



Η Ελλάδα δέχτηκε πολλές επιθέσεις από στρατιές ποικίλων αλλοδαπών. 
Η νεοταξική στρατηγική των «ανοικτών συνόρων», στη χώρα μας πήρε οργανωμένες διαστάσεις και ως εκ τούτου εφιαλτικές. 
Τώρα έρχεται ένα από τα πλέον θανατηφόρα όπλα: οι ορδές των μυρίων Κινέζων, επακόλουθο της κινεζικής οικονομική εισβολής των πολυεθνικών. 

Και ακόμα να αντιληφθούν τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ οι «αριστεροί» λακέδες…

 
Χαρακτηριστικό το παρακάτω κείμενο από τον

  ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ
 

Tο θέμα του…. καλοκαιριού ή massage please? (ρε άντε τράβα παρακάτω…)
Γράφει η Δέσποινα



Μήπως η Λούκα Κατσέλη στηρίζει -κι αυτούς- τους Κινέζους; μήπως «εισπράττει ποσοστά!» για να κάνει τα στραβά μάτια; Μήπως κι ο κ. Παπακωνσταντίνου -των Οικονομικών- το ίδιο; -παίρνει δηλαδή το ποσοστό του!;- μήπως ο Δήμαρχος του νησιού ή Δήμαρχοι άλλων περιοχών; Μήπως ο Κινέζος πρέσβης που μας επισκέφθηκε πρόσφατα είχε αυτόν τον σκοπό; να επιθεωρήσει δηλαδή αν οι κινέζοι μασέρ κάνουν καλά την δουλειά τους;

Οι παραπάνω απορίες πάντως
δημιουργούνται σε πολλούς επισκέπτες αλλά και κατοίκους του νησιού που παρακολουθούν το φαινόμενο των ορδών κινέζων μασέρ που έχουν κατακλύσει τις παραλίες του νησιού προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, όντας υποχρεωμένοι (οι πρώτοι, οι επισκέπτες αλλά και ντόπιοι λουόμενοι) να λένε περί τα δέκα «no thanks» σε διάστημα μιας ώρας ώστε να μην υποκύψουν στις προθέσεις των κινέζων. Οι οποίοι δε, σε πολλές περιπτώσεις γίνονται πιεστικοί, τόσο που σε κάνει να απορείς..

Οι δε έλληνες
-καθώς και ξένοι- λουόμενοι που είναι ένας λαός γεμάτος απορίες -πόσο μάλλον αυτήν την εποχή- αναρωτιούνται πόσοι ομοεθνείς τους -έλληνες δηλαδή- βγάζουν σήμερα μεροκάματο περί τα 300 ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα, διότι κανένας κινέζος δεν κόβει αποδείξεις…

Στο ίδιο πλαίσιο των αποριών κινούνται και επιχειρηματίες του νησιού καθώς και άλλων παραθαλάσσιων περιοχών, διερωτώμενοι γιατί να τρέμει το φυλλοκάρδι τους κάθε φορά που ακούν για ή υπόκεινται σε ελέγχους οικονομικών υπηρεσιών του κράτους την ίδια ώρα που οι κινέζοι μασέρ διασχίζουν ανενόχλητοι τις παραλίες προσφέροντας τις υπηρεσίες τους χωρίς να τους ελέγχει κανείς.

Αυτές είναι ορισμένες από τις σοβαρές απορίες
που ακούγονται σε πολλές τουριστικές περιοχές αυτήν την εποχή, ενώ μοιάζει πολύ πιο ανώδυνο το εάν οι υπηρεσίες αυτές -το μασάζ, ή η «εντριβή!» αν το θέλετε- είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς.

Που, πιστοποιημένες αποκλείεται να είναι διότι μοιάζει απίθανο να έχουν μετεγκατασταθεί στην Ελλάδα μερικές χιλιάδες κινέζων επιστημόνων - φυσικοθεραπευτών ή ειδικευμένων σε αυτήν την επιστήμη ανθρώπων που βρήκαν έδαφος (αμμουδερό…!) στην Ελλάδα για να εξασκήσουν την τέχνη τους.

Μάλλον περί κινέζων που η πενία τέχνες κατεργάζεται πρόκειται, που όχι μόνο έδαφος αμμουδερό καθώς φαίνεται βρήκαν, αλλά και πεδίον δράσεως λαμπρόν υπο την ανοχή των υπηρεσιών και των επαγγελματιών.

Σε πιο απλά ελληνικά η «εντριβή» δεν μοιάζει επικίνδυνη (να πάθει δηλαδή κανείς κανα λουμπάγκο και να φύγει από την παραλία στα 4..) μιας και πρόκειται απ όσο εχω δεί περί μιας επάλειψης με τα λογής λογής λάδια που χρησιμοποιούν, πλήν όμως το κυρίως θέμα δεν είναι η ασφάλεια της πλάτης των λουομένων (που είναι κι αυτό) αλλά και η ψυχική τους ηρεμία και η τάξη των πραγμάτων…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP