Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η «ευφυΐα» του Τσίπρα


Η εύστοχη ατάκα του Στάθη στην Ελευθεροτυπία:
«Μια χαρά τα πάει τελευταίως ο κ. Τσίπρας, και στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, και στις πολιτικές του παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής.
Τι έγινε; έπαψαν να του ρίχνουν κρυφά στον καφέ εκτοπλασματική αντιύλη διάφορες ανθυποσυνιστώσες και λοιπά δίκτυα;».

Με σατυρική νότα ο Στάθης σηματοδοτεί τις «αλλαγές» Τσίπρα.
Χτύπησε αλήθεια το μαγικό ραβδάκι της Κίρκης και ο Τσίπρας άρχισε να πίνει καθαρό τον καφέ του;
ΟΧΙ βέβαια. Απλώς στον Τσίπρα αντέδρασαν δυναμικά τα πολιτικά ανακλαστικά ΖΩΗΣ.


Μετά τις διαλυτικές υπονομεύσεις από τον Αλαβάνο και την αποχώρηση του Κουβέλη και της παρέας του, ο Τσίπρας ένιωσε την παγερή πνοή του θανάτου και βρήκε ένα μονοπάτι σωτηρίας: Τη συμμαχία με τις οργανωμένες «αριστερές» δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ: Ένα «αριστερό πατριωτικό ρεύμα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ αυτή εκφράστηκε εκλογικά με τον Μητρόπουλο.

Η πολιτική αυτή «Κίνηση» είναι, και από τις δύο πλευρές, σωστή και έξυπνη, μέσα, φυσικά, στα δοσμένα καθεστωτικά πλαίσια.

Οι «ανθυποσυνιστώσες και λοιπά δίκτυα», οι «βδέλλες» αυτές πάνω στο σώμα του ΣΥΝ, οδήγησαν σε αυτή τη διάλυση το Σούπερ Μάρκετ του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και εξασφάλιζαν το βέβαιο θάνατο.

Ένα πολιτικό σχήμα, σαν αυτό το μέτωπο Τσίπρα-Μητόπουλου, που να είναι ικανό να παρέμβει στην κοινωνική βάση του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, στις σημαντικές κοινωνικές δυνάμεις που έχουν εγκλωβιστεί στο ΠΑΣΟΚ, θα είχε προοπτική και δυναμισμό.

Αυτό σκέφτηκε ο Τσίπρας, πολύ ορθά, καθώς και οι «αριστεροί» εγκλωβισμένοι στο ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και ένα τέτοιο Μέτωπο θα αποτελούσε δυναμικό πόλο συσπείρωσης σημαντικών κομματιών της βάσης του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΑΞΕ και τους «νταβάδες» οι οποίοι έβγαλαν αμέσως στο κλαρί την τυχοδιωκτική εφεδρεία τους, το Δημαρά, τον οποίο προωθούν υστερικά, με νύχια και με δόντια, όλες οι πόρνες του καθεστώτος: ΜΜΕ και πολλά «εγκάθετα» παπαγαλάκια στη μλογκόσφαιρα…

Μέσα σε αυτή τη νταβατζίδικη στρατηγική εντάσσεται και η διαλυτική πρακτική του Αλαβάνου και των λοιπών «αριστερών» ανδρείκελων.

Ο Τσίπρας απαλλάσσεται, σιγά- σιγά, από τα παραισθησιογόνα των Συριζαίων, μπολιάζεται και με τις θέσεις των «αριστερών πατριωτών» του ΠΑΣΟΚ και γίνεται πολύ ευφυέστερος…

Αν αυτή η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, έμπαινε με όρους Κινήματος και έβγαινε ανοικτά να καταγγείλει αυτή την απάτη των εκλογών θα είχε σίγουρα προοπτικές.


ΤΩΡΑ, που παίζει στο εκλογικό γήπεδο της απάτης μειώνει τις πιθανότητες να προχωρήσει δυναμικά.

Βεβαίως τα γεγονότα θα είναι τόσο καταλυτικά και χειμαρρώδη και η κατάρρευση του κομματικού σκηνικού τόσο παταγώδης, που πάλι θα ανοιχτούν πόρτες σε τέτοιες ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, αν κινηθούν πάνω στα ΜΕΓΑΛΑ Κοινωνικά, Εθνικά και Πολιτικά ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP