Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

«Αριστερές» φιλοσοφικές αλχημείες


«Ο Μπερνστάιν , εφόσον με τη λέξη «αστός» εννοεί το μπουρζουά
και τον προλετάριο μαζί χωρίς καμιά διάκριση, δηλαδή
τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΕΝΙΚΑ, θεωρεί ότι ο άνθρωπος ΓΕΝΙΚΑ είναι
ταυτόσημος με το μπουρζουά, ότι η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ κοινωνία
είναι ταυτόσημη με την αστική»

Ρόζα Λούξεμπουργκ


Το βάθρο των αστικών ηθικολογικών θεωρημάτων είναι: ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΙΚΑ!!!
Πάνω σε αυτές τις γλυκερές ηθικολογικές αφαιρέσεις έχει οικοδομηθεί η μεγάλη ΑΠΑΤΗ των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων»: ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΙΚΑ!!!
Με αυτό το αλγεβρικό ηθικό τέχνασμα εξισώνονται τα θύματα της εκμετάλλευσης με τους ληστές τους, οι δυνάστες με τα θύματά τους, τα στρατεύματα κατοχής με τους κατεχόμενους λαούς, οι εργάτες με τους απεργοσπάστες και τους εργατοπατέρες, οι «άνθρωποι» των εξουσιών και των κατασταλτικών μηχανισμών με τους καταπιεσμένους και τα σπασμένα κεφάλια των διαδηλωτών: Όλοι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΙΚΑ…
Και οι φονιάδες και όλα τα είδη των εγκληματιών, των «ανώμαλων» και των κτηνανθρώπων και αυτοί είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΙΚΑ…

Σε αυτό το δόλιο και κυνικό «ανθρωπιστικό», ηθικολογικό τέχνασμα καταφεύγουν σήμερα και όλα τα Μαντεία της νεοταξικής προπαγάνδας για τους λαθρομετανάστες: Είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!

Η καθεστωτική «αριστερά», ιδιαίτερα, κερδοσκοπεί αγρίως πάνω σε αυτήν την ηθική αφαίρεση, προκειμένου να καλύψει την ολοκληρωτική γύμνια των πολιτικών της επιχειρημάτων.

Έτσι, οδηγούνται σε εξευτελισμό και πολλοί σοβαροί αρθρογράφοι για να «επιχειρηματολογήσουν» υπέρ της αλλοδαπής εισβολής και κατοχής της χώρας μας. Καταφεύγουν σε τέτοια τεχνάσματα αλχημειών και ποζάρουν και σαν οπαδοί του Μάρξ και του Λένιν…

Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς έναν από τους πιο σοβαρούς αρθρογράφους του Ριζοσπάστη να στηρίζει όλη την επιχειρηματολογία του, για τους μετανάστες στην ηθική αφαίρεση: «Οι μετανάστες είναι άνθρωποι»!!!

Και να κλείνει την «επιχειρηματολογία» του: «Το θέμα δεν είναι να «απαλλαγούμε» από τους ανθρώπους επειδή είναι «πολλοί», αλλά να λυθούν τα προβλήματα των ανθρώπων που είναι πολλά».

Μένει κανείς πραγματικά άναυδος με τη δραματική πολιτική καχεξία ενός αρθρογράφου, ο οποίος δηλώνει αριστερός και μαρξιστής, αλλά δεν έχει να πει κυριολεκτικά ΤΙΠΟΤΑ για την ιμπεριαλιστική ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ των «ανοικτών συνόρων», την αθρόα εισαγωγή αλλοδαπών δούλων, τις οργανωμένες στρατιές που μας κατακλύζουν από τα βάθη της Ασίας, τα πολυπλόκαμα δίκτυα των δουλεμπόρων (άνθρωποι και αυτοί), την άλωση των εργατικών δικαιωμάτων, την κατάλυση της εργατικής πρωτοπορίας, των εργατικών οργανώσεων και των λαϊκών συνεκτικών ιστών της ελληνικής κοινωνίας, την ισοπέδωση της αγοράς εργασίας, τα «γκέτο», τις συμμορίες των αλλοδαπών μαφιών, την πολυπολιτισμική υπονόμευση και διάλυση της εθνικής μας υπόστασης και πάρα πολλά άλλα…

Όλοι αυτοί του ΚΚΕ και της ευρύτερης «αριστεράς» ξεπερνούν σε σοφίσματα και τον Μπερνστάιν: Οι «αναλύσεις» τους αρχίζουν με το «άνθρωπος» και τελειώνουν με το «άνθρωπος»: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΙΚΑ.

Αυτό το αστικό αξίωμα της καπιταλιστικής ηθικολογίας και των ύπουλων «ανθρωπιστικών δικαιωμάτων» είναι και το δικό τους ευαγγέλιο.


Με τις αφαιρέσεις δεν συγχωρούνται απλώς οι αμαρτίες, αλλά συγκαλύπτεται και δολίως η πραγματικότητα.

Με αυτά τα τεχνάσματα των αφαιρέσεων, με την «αφαίρεση της αφαίρεσης», λέει ο Μαρξ, καταλήγουμε σε ηθικά αξιώματα, ηθικά λεκτικά φετίχ: Στον ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΕΝΙΚΑ!!!

Ούτε το μαρξιστικό αλφάβητο δεν γνωρίζουν, καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν, οι «αριστεροί» αλχημιστές: Ο «άνθρωπος» δεν είναι μια αφαίρεση, είναι κοινωνική σχέση, συνακόλουθα και ΠΟΛΙΤΙΚΗ σχέση και εξάρτηση.

Έτσι ξοφλάνε με κάθε ανάλυση κοινωνική και πολιτική των φαινομένων, με κάθε δέσμευση πολιτικής τεκμηρίωσης. Αρκεί ότι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ οι λαθρομετανάστες: Και τη λέξη την αντικαθιστούν με το «μετανάστες», τόσο δόλιοι «αριστεροί» ηθικολόγοι είναι…

Εδώ έχουν εισαχθεί από τους ιμπεριαλιστές και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς τους εκατομμύρια αλλοδαπών δούλων-εισβολέων και αυτοί τραγουδάνε το ίδιο τραγούδι: Είναι «άνθρωποι», είναι «θύματα δυστυχισμένα»!!!

Αντικαθιστούν κάθε πολιτική ανάλυση με ηθικολογικές έννοιες και ηθικές αφαιρέσεις.

Είναι τόσο απλοϊκά ηλίθια τα αφαιρετικά, ηθικολογικά τους σχήματα που κονιορτοποιούνται με απλά ερωτήματα.

Ελάχιστα μόνο ενδεικτικά:

α) Και οι απεργοσπάστες «άνθρωποι» είναι. Γιατί το ΚΚΕ είναι εναντίον των απεργοσπαστών;

β). Και οι κατοχικές στρατιές του ναζισμού «άνθρωποι», «εργάτες" και «λαός» ήταν. Γιατί το ΚΚΕ τους πολέμησε και ο ελληνικός λαός τους «σκότωνε» τους «ανθρώπους»;

γ). ΟΙ εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι ποικίλοι μαφιόζοι του χρήματος, όλο το σκυλολόι του καπιταλισμού και τα φερέφωνά τους «άνθρωποι» είναι. Γιατί το ΚΚΕ, στα λόγια (στην πράξη υπακούει) στρέφεται εναντίον τους;

Οι φονιάδες, οι βιαστές, οι έμποροι ναρκωτικών, οι διεστραμμένοι κάθε είδους και ποικιλίας, οι δουλέμποροι κ.λπ «άνθρωποι» είναι, θύματα του καπιταλισμού και μάλιστα από φτωχές οικογένειες. Γιατί το ΚΚΕ δεν αγκαλιάζει και αυτούς, γιατί δεν αγωνίζεται για την «κατοχύρωση» των «δικαιωμάτων» τους;

Σημείωση: Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Για κάποια «είδη» διαστροφών (ομοφυλόφιλοι κ.λπ) που τα έκανε «μόδα» η Νέα Τάξη για την αποδόμηση των κοινωνιών, το ΚΚΕ τα στηρίζει ενθέρμως!!!

Είναι άπειρα τα ερωτήματα τα οποία δείχνουν καθαρά ότι το ΚΚΕ και όλο το καθεστώς, σε πολυχρωμία παραλλαγών, θυμούνται το «ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», μόνο όταν αυτό ευνοεί και προωθεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της διάλυσης των κοινωνιών και της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων και των λαών…

Γι αυτό οι λαθρομετανάστες είναι «ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Είναι «άνθρωποι» που χρησιμοποιούνται (όπως σε κάθε ζήτημα «άνθρωποι» χρησιμοποιούνται) για την κατάλυση των κοινωνιών και των λαών, για την κατάλυση κάθε έννοιας του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Την πιο βάρβαρη και αποκρουστική κτηνωδία και ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ την «ευλογούν» στο όνομα του «ανθρώπου».

Με αυτό το δόλιο και απλοϊκό ηθικό τέχνασμα που συνοψίζεται στο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΙΚΑ…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5348

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP