Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Υπερ-ιμπεριαλισμός: «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» Είναι εφικτός ο εφιάλτης;


ΡΕΣΑΛΤΟ: Η ρηξικέλευθη, οξύτατη και ευαίσθητη πένα του «Κλασσικοπερίπτωση» δίνει την εικόνα του σημερινού εφιάλτη τον οποίο μας παρουσίασαν τα μίσθαρνα όργανα της Νέας Τάξης, σαν όνειρο προς υλοποίηση…
Η «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» είναι ο υπέρ-ιμπεριαλισμός» που έχουν αναλύσει οι μεγάλοι στοχαστές Επαναστάτες των Λαϊκών Κινημάτων.
Ο Λένιν δεν απέκλειε αυτόν τον εφιάλτη (υπέρ-ιμπεριαλισμός), σαν ιστορική δυνατότητα. Πρακτικά, ωστόσο, δεν έβλεπε εφικτή την υλοποίησή του…
Διαβάστε το εξαίρετο κείμενο από το «Κλασσικοπερίπτωση» και θα επανέλθουμε…
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_7360.html


Νόμος , νομιμότητα, ευνομία.Οι αγαπημένες λέξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Νόμος, νομιμότητα, ευνομία.

Αυτές είναι οι τρείς πρώτες λέξεις, με τις οποίες γεμίζει μετά το "πλύσιμο" και την "μύηση", ο εγκέφαλος των υποψηφίων πρωθυπουργών, γενικών γραμματέων του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, προέδρων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και όλων των άλλων πρώην θεσμικών εργαλείων του διεθνούς ιμπεριαλισμού.


Ο διεθνής ιμπεριαλισμός, όπως τουλάχιστον τον είχαμε αντιληφθεί τα τελευταία 60 χρόνια, έγινε "παγκόσμια διακυβέρνηση" και όπως προαναγγέλλουν οι διάφοροι "πρόδρομοι" σύντομα θα πάρει την μορφή μιας "παγκόσμιας κυβέρνησης".

Ο Θεός δεν έχει θέση στην κοινωνία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων.Ο μόνος "θεός" είναι ο νόμος.

Η θεοποίηση όμως του "νόμου", δεν έχει ως προαπαιτούμενο την ύπαρξη του δικαίου, όχι τουλάχιστον σαν μια ανθρώπινη ανάγκη που δημιουργήθηκε παράλληλα με τις κοινωνίες.

Το "δίκαιο" της "Νέας Εποχής" που επενδύει το νόμο, τη νομιμότητα και παράγει ...ευνομία , είναι απλώς το εργαλείο με το οποίο "πλανίζουν" τις ζωές των ανθρώπων, οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" που εκπαιδεύτηκαν για αυτόν τον λόγο, και που παριστάνουν "κατ΄εντολήν" τους πρωθυπουργούς, τους γραμματείς , τους προέδρους κλπ.

Η υποταγή στον θεό-νόμο δεν είναι κάτι το νέο, ούτε ασφαλώς χρησιμοποιείται πρώτη φορά απο εξουσίες με αυτοκρατορικές βλέψεις.

Είναι όμως η πρώτη φορά που ένας ολόκληρος κόσμος βλέπει να ξηλώνονται βασικοί και πανανθρώπινοι συνεκτικοί δεσμοί με τους οποίους δημιουργήθηκαν τα έθνη κράτη και συγκροτήθηκαν πολιτισμοί και κοινωνίες.

Είναι η πρώτη φορά που οι κοινωνίες βιώνουν τις καταστροφικές εφαρμογές του νεοταξικού στρατηγικού σχεδιασμού και ταυτοχρόνως καλούνται να υπακούσουν στην "διεθνή νομιμότητα" ακόμα και αν αυτή δεν έχει καν την σταθερή μορφή ενός π.χ ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού.

Αυτό το κουβάρι του μαύρου νεοταξικού ελαστικού σπάγκου, ξεδιπλώθηκε και τυλίγεται με γοργούς ρυθμούς στο λαιμό των υπό κατεδάφιση εθνών, των υπό κατάρρευση πολιτικών συστημάτων και ιδεολογιών και κυρίως των ανθρώπων που αποτελούν τα θραύσματα των βιαίως και πολυτρόπως διαλυμένων κοινωνιών.

Αυτός ο μαύρος σπάγκος θα είναι από εδώ και πέρα ο νέος συνεκτικός δεσμός που θα ενώσει ιδεολογίες, πολιτισμούς, πολιτικές, κοσμοαντιλήψεις,πρόσωπα.

Αυτό είναι το μέσο με το οποίο τα έθνη και οι λαοί τους θα μετατραπούν fast and now σε δυσδιάκριτα υλικά ενός παγκόσμιου χυλού.

Η νομιμότητα, ο νόμος, η ευνομία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" θα είναι ο τοξικός καταλύτης μέσα στον οποίο θα πλέουν αναγκαστικά συγκολλημένα όλα και όλοι.

Δεν μιλάμε πλέον για την δυστυχία που προκαλεί η "ιμπεριαλιστική" συμπεριφορά του παγκόσμιου κεφαλαίου και των ελεγχόμενων από αυτό κυβερνήσεων και οργανισμών, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο και πολύ πιο επικίνδυνο.

Μιλάμε για την ανάδυση μιας "παγκόσμιας δικτατορίας"
που βγαίνει μέσα από τον κουρνιαχτό των επεκτατικών πολέμων, των οικονομικών καταστροφών και του τέλους των έτσι κι αλλιώς θνησιγενών πολιτικών συστημάτων , που αναπτύχθηκαν μέσα σε αυτό το εξ αρχής σάπιο και τοξικό περιβάλλον.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι δεν έχουμε πολλά περιθώρια επιλογής.


Ή συνειδητοποιούμε την κατάσταση, αναγνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από τα προπετάσματα καπνού της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και αντιστεκόμαστε, ή θα δεχτούμε να γίνουμε τα μέλη ενός "ευνομούμενου" εκτροφείου ανθρώπων- αριθμών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5494

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP