Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Το κίνημα Μίκη: Ο ακραίος αμοραλισμός και τυχοδιωκτισμός


Με το κατασκεύασμα των «Σπιθών» του Μίκη δεν έχουμε ασχοληθεί τον τελευταίο καιρό. Όχι τόσο γιατί τα έχουμε γράψει διεξοδικά από την αρχή, και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα επαληθευτήκαμε, αλλά αναμένουμε και τους άλλους άσους που θα βγούνε από το μανίκι του «μάγου» Μίκη: Θα βγούνε και άλλοι μαγικοί άσοι!!!
Το εγχείρημα αυτό μπορεί να ναυαγεί μέσα στην ελληνική κοινωνία, αλλά δεν έχει τελειώσει: Οργανώνεται εκ των ΑΝΩ, διότι έχει να παίξει το ρόλο του σήμερα. Οι μάγειροι που το κατασκεύασαν έχουν τα σχέδιά τους…
Το δίκτυο Ιθάκη μας έδωσε το έναυσμα και μας επαλήθευσε και κάποια γεγονότα.
Θα πούμε, λοιπόν, δύο λόγια για τους «κομπάρσους» και τους ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ παραγοντίσκους του «πατριωτισμού», οι οποίοι καβάλησαν τη «σκούπα» του «μάγου» για να δημιουργήσουν, ως διορισμένοι, αγωνιστικό Κίνημα και τις πλάκες της «Άμεσης Δημοκρατίας» (!!!): Τέτοιος αξιοθρήνητος πολιτικός ξεπεσμός και τέτοιος χλευασμός κάθε αγωνιστικής έννοιας…

Τα τυχοδιωκτικά συνονθυλεύματα γεμίζουν πάντα από όλα τα είδη των πολιτικών Ιησουιτών, αριβιστών, χαμαιλεόντων και λοιπών «παραγόντων» και «στοιχείων» των ποικίλων καθεστωτικών μηχανισμών.

Ο αγώνας για την «ηγετική» επικράτηση μέσα σ’ αυτά τα καιροσκοπικά κατασκευάσματα παίρνει, συχνά, αποκρουστικές μορφές: Άλληλομαχαιρώματα, συμμαχίες άνευ αρχών, συνωμοσίες, δολοπλοκίες και τα παρόμοια.

Φαίνεται ότι τα όργανα έχουν αρχίσει. Το επιβεβαιώνει η καταγγελία που είναι αναρτημένη στο http://www.stopcartel.info/, στις 23 Μαρτίου.

Καταγγέλλουν το Μίκη για «φασιστικό παραλήρημα»!!!

Αναλυτικά διαβάστε εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

Αν δεν κάνουμε λάθος στέλεχος του «κινήματος» «δεν πληρώνω» είχε διοριστεί από το Μίκη στη «Συμβουλευτική Επιτροπή».

Είναι τουλάχιστον αστείο κάποιος που αποδέχεται το διορισμό από τον «Μεσσία» να κατηγορεί το «Μεσσία» για φασισμό!!!

Όταν αποδέχεσαι το δικτατορικό διορισμό
δεν μπορεί να ωρύεσαι για φασισμό εκ των υστέρων: Αυτό σημαίνει απλά ότι δεν «διορίστηκες» στο «πόστο» που ήθελες…

Παραμονές της 12ης Φεβρουαρίου, είχε αναρτηθεί στην «επίσημη» ιστοσελίδα του Μίκη η πιο κάτω ανακοίνωση:

«Από αυτό το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, και κάθε Σάββατο και ώρα 16.00, όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην κοινή μας προσπάθεια για ένα ευρύ αντι-Μνημονιακό και Πατριωτικό Μέτωπο είναι ευπρόσδεκτοι στην μουσική σκηνή "Αυλαία", επί της οδού Αγίου Όρους 15, στον Βοτανικό.(πλησίον μετρό Κεραμεικός)...».


Αυτές οι συνελεύσεις των «σπιθών» τις οποίες ο ίδιος ο Μίκης παρότρυνε κατέληξαν στη διοργάνωση ανοικτής εκδήλωσης στο Σύνταγμα για τις 2 Απριλίου.


Παραμονές της 25ης Μαρτίου ο Μίκης αφορίζει αυτή την εκδήλωση και τις συνελεύσεις των «σπιθών» που ο ίδιος παρότρυνε!!!

«Ανακοινώνεται προς τις ΣΠΙΘΕΣ και κάθε φίλο τους, ότι η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνεται από διάφορα κινήματα και σωματεία, τη 2α Απριλίου στο Σύνταγμα…».

Αυτή η σχιζοειδής παλινωδία του Μίκη δεν προκαλεί, βεβαίως, καμία έκπληξη, ούτε κομίζει τίποτα καινούργιο από όσα έχουμε αναλύσει και υπογραμμίσει για το χαρακτήρα και το ρόλο του «κινήματος» που ίδρυσε.

Το «καινούργιο» που κομίζει είναι γύρω από το χαρακτήρα και το ρόλο των διορισμένων «συμβουλατόρων»: Ουδείς αντέδρασε για αυτή τη σταλινική αυθάδεια του Μεσσία.

Το ακόμα χειρότερο είναι, όμως, άλλο: Ότι κάποιοι από τους διορισμένους συμβουλάτορες ήταν οι πρωτεργάτες της «κίνησης» για την εκδήλωση της 2ας Απριλίου.

Αυτοί, όχι μόνο δεν μίλησαν, αλλά παραμένουν σταθεροί στις διορισμένες θέσεις τους.




Π.χ.: «Σημαντικό ρόλο» στη συνεχιζόμενη συνέλευση, έπαιζε και παίζει η "σεισάχθεια", ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι ο κ. Δημ. Καζάκης , ο οποίος παράλληλα συμμετέχει στην «συμβουλευτική» του Μίκη!

Δηλαδή ο Μίκης πέταξε έξω από τη «συνεχιζόμενη συνέλευση» τη «σπίθα» και ο κ. Καζάκης ήταν μέλος και των δύο καταστάσεων!!!

Εδώ πλέον δεν βρισκόμαστε απλώς μπροστά σε ερμαφρόδιτες πολιτικές αλλά μπροστά σε «διπλούς ρόλους»: Να βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο στην «ηγεσία» του Ιερατείου του Μίκη και παράλληλα στην «ηγεσία» των αφορισμένων από το Μίκη!!!!

Φρενοκομείο θα πει κανείς. Δεν αποτελεί, όμως, αυτό πολιτική απάντηση. Οι «διπλοί ρόλοι» ανάγονται σε συγκεκριμένη πολιτική φιλοσοφία και ηθική…

Βεβαίως το κείμενο από το stop cartel, που κατήγγειλε το Μίκη για «φασισμό» αναρτήθηκε και στο ιστολόγιο της ομάδας «καζάκη» χωρίς κανένα σχόλιο..

Μετά από ένα 24ωρο το κείμενο αποσύρθηκε χωρίς καμία πάλι εξήγηση…

Τι σημαίνει αυτό το κρυφτούλι;

Θα προσθέσουμε και κάποια άλλα ιστορικά γεγονότα, τα οποία αν τα συνθέσεις λένε πολλά.

Η «Κίνηση Καζάκη» εκδηλώθηκε πριν από την εμφάνιση της «Κίνησης Μίκη» και παράλληλα.

Γράψαμε στις 21 Οκτωβρίου για τη «κίνηση» αυτή, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5035

Μετά από τη συνάθροιση στο Ααβόρα, τα «στοιχεία» με το «αντιεθνικιστικό» μένος έφυγαν από την «Κίνηση». Ο Καζάκης συμμάχησε με άλλους οι οποίοι ίδρυσαν τη Σεισαχθεια.

Μετά την εκδήλωση της «Κίνησης» Μίκη η ομάδα «Καζάκη» φερόταν ως κάθετα αντίθετη με αυτή την «Κίνηση» !!!

Αντίθετη μέχρι λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η «Συμβουλευτική Επιτροπή», στην οποία, προς έκπληξη πολλών, ο Καζάκης είχε διοριστεί και ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ το διορισμό του!!!

Στη συνέχεια ο Καζάκης με έδρα το «Ποντίκι» εκτοξεύθηκε μέχρι το Mega!!!

Το κανάλι των μεγαλονταβάδων «φιλοξένησε» ένα ανατροπέα!!!

Θα περιοριστούμε μόνο σε αυτά.

Η ιστορία σήμερα τρέχει ταχέως και δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους κάλπικους παράδες…


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5514

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP