Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Le Monde: "Μας κυβερνούν παιδάκια"

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ


 

 
Εισαγωγικό σχόλιο της Κλασσικοπερίπτωσης
 
Τι θέλει να μας πεί η "Le Monde" με αυτόν τον σαρκαστικό τίτλο;
Μα ασφαλώς αυτό που ισχυρίζονται όλοι οι όσοι προσπαθούν με βιαστικές και πρόχειρες υποστυλώσεις να συγκρατήσουν όρθιο το καταρρέον πολιτικό σύστημα του οποίου ήταν επι χρόνια υπηρέτες.
Για την Le Monde και όλους τους χάσκοντες εραστές της μεταμοντέρνας φεουδαρχίας, δεν θα είχε συμβεί τίποτα αν π.χ στην θέση των σημερινών στελεχών του φραγκικού διευθυντηρίου, υπήρχαν πολιτικοί με "ωριμότητα" και ...σοβαρότητα.

Αυτού του είδους οι προσεγγίσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά "προφάσεις εν αμαρτίαις", αφού όλη αυτή η σαπίλα που εκδηλώθηκε σήμερα δεν προέρχεται από "κακούς" χειρισμούς μερικών ηλιθίων, αλλά από την ίδια την ουσία του συστήματος που υπηρετούν.

Αυτό δηλαδή που ζούμε σήμερα δεν είναι παρά η φυσική εξέλιξη ενός συστήματος το οποίο από την αρχή ήταν μισάνθρωπο και λοιμώδες.

Η προσπάθεια καταλογισμού "ανωριμότητας" ή "παιδικής αφέλειας" σε εκείνους που είναι σάρκα από την σάρκα του συστήματος και που το υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια, είναι άλλο ένα επικοινωνιακό τρύκ με στόχο την παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό των αγουροξυπνημένων από το σόκ ευρωπαίων.

Μας ζητούν δηλαδή να απαλλάξουμε λόγω βλακείας, αυτούς που άνοιξαν το "κουτί της Πανδώρας" και να συναινέσουμε στην διατήρηση του ίδιου συστήματος βάζοντας ως μόνο αίτημα την αντικατάστασή των "παιδιών" από "ενήλικες".

Αυτό κι αν είναι το πιο χοντροκομμένο κόλπο των επιτελείων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η διαστροφή τους είναι τόσο μεγάλη που θεωρούν ότι η πανούκλα θα εξαφανισθεί όταν βρεθούν "ενήλικες" (πολιτικά) ηγέτες. Να συναινέσουμε δηλαδή στην εξόντωσή μας και να υπογράψουμε σε λευκό χαρτί πως θα έχουμε ανοικτές τις αγκαλιές μας στον ή στους "μεσσίες" που έχουν ετοιμάσει.

Τόσα χρόνια η Le Monde δεν έβλεπε την "ανικανότητα" και την "ανωριμότητα" των ευρωπαίων ηγετών;

Αυτή και κάμποσα άλλα έντυπα δεν χάλαγαν τόνους μελάνι και χαρτί για να τροφοδοτούν το πολιτικό κους- κους του δυτικού ψευτοπολιτισμού;

Αυτοί δεν ήταν που μέχρι χθές υμνούσαν τους "ώριμους" και "ανώριμους" εργολάβους της "νέας Βαστίλης" (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) και έκαναν τα πάντα για να νανουρίσουν τους αναγνώστες τους;

Αυτές τις αηδίες περί παιδικής ανωριμότητας και βλακείας τις έχουμε ακούσει και στον τόπο μας, ειδικά από τους δήθεν αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μιλούν για "Γιωργάκη" που δεν μπορεί "να μοιράσει δυό γαϊδουριών το άχυρο».

Επί της ουσίας κάνουν ότι και η Le Monde.

Προσπαθούν δηλαδή να απενοχοποιήσουν το σύστημα αποδίδοντας την "βελούδινη" κατηγορία της βλακείας και της ανωριμότητας στους φυσικούς αυτουργούς, δηλαδή στα αναλώσιμα στελέχη του.

Ο Καραμανλής ήταν "κουρασμένος", οι υπουργοί του κατά τον εισαγγελέα "παραπλανήθηκαν", ο Παπανδρέου είναι "Γιωργάκης", ο Παπακωνσταντίνου "ανίκανος" και "κακός", ο Πάγκαλος είναι απλώς ο "τρελός του χωριού", ο Σαμαράς δεν έχει πολιτική διορατικότητα κλπ.

Η ζωή όμως είναι αλλού και δεν έχει σχέση με αυτήν την εικονική πραγματικότητα που μας σερβίρουν οι προπαγανδιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο πόνος και η δυστυχία που έχουν προκαλέσει και προκαλούν οι "ενήλικες" και τα "παιδάκια" του συστήματος, δεν μεταμφιέζονται. Σύντομα όλοι οι Ευρωπαίοι θα δούν κατάματα την δυστυχία και θα νοιώσουν τον πόνο εκείνων που έχασαν παιδιά, αδελφούς και γονείς από τις "έξυπνες" βόμβες, τις οποίες βέβαια έριχναν τα "παιδάκια" της Le Monde.


«Μας κυβερνούν παιδάκια»
http://www.enet.gr



Με τίτλο «Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν», η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σημειώνει στο κύριο άρθρο της ότι, από τη μια, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στα μέτρα για την κρίση που...
προκαλούν τα χρέη των κρατών της ευρωζώνης στο ενιαίο νόμισμα.


Από την άλλη, στην Ουάσιγκτον, ο Ομπάμα προειδοποίησε πάλι τους αντιπάλους του Ρεπουμπλικανούς ότι αν δεν συμφωνήσουν επί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, το αμερικανικό κράτος μπορεί να μην μπορέσει να πληρώσει κάποιες από τις οφειλές του. Και στις δύο περιπτώσεις το μέγεθος των δημόσιων χρεών υπονομεύει την εμπιστοσύνη και καταβαραθρώνει την ανάπτυξη, γράφει. ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν αξιολύπητα δημόσια οικονομικά και το αποτέλεσμα είναι θύελλα στις αγορές. Τίποτε πιο αποτρόπαιο, την ώρα που η ανάπτυξη δεν μπορεί να ξεκινήσει και η ανεργία δεν μπορεί να πέσει, σημειώνει η εφημερίδα.

Αλλά το καταλάβαμε, συνεχίζει το κύριο άρθρο της «Monde». Η κατάσταση απαιτεί χειρισμό ενηλίκων και ενηλίκους δεν έχουμε ούτε στην Ουάσιγκτον ούτε στις Βρυξέλλες...

Στην Ουάσιγκτον... τα εμπόδια των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή εμποδίζουν μια συμφωνία...

Αλλά στη ζώνη του ευρώ η ανευθυνότητα και η μικροψυχία των ηγετών είναι μνημειώδεις. Μήνες τώρα ερίζουν για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Οι διαφωνίες τους... υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των αγορών, οι οποίες καλούνται να αγοράσουν τα ομόλογα που εκδίδουν τα κράτη για τα ελλείμματά τους. Εκτός από την Ελλάδα, εν τω μεταξύ, Πορτογαλία και Ιρλανδία αντιμετωπίζουν σοβαρή επιδείνωση στην κατάσταση δανεισμού τους, ενώ Ιταλία και Ισπανία βλέπουν τα επιτόκια δανεισμού τους να σκαρφαλώνουν.

«Ελλείψει πολιτικής ηγεσίας», καταλήγει το κύριο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας, «ερίζουμε για τους όρους συμμετοχής του τραπεζικού τομέα στο νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα. Δηλαδή, κύριοι υπουργοί, είναι σαν να ασχολούμαστε με ένα κρυωματάκι, την ώρα που απειλεί ο καρκίνος».
Θ.Κ. 


Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5826

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP