Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ο Άγιος Γεράσιμος, βοήθεια μας: Ο μίκης κάνει κώμα

Δίκτυο Ιθάκη
 

Μετά το χτεσινό αφιέρωμα στη Μεγαλόχαρη, σήμερα είχαμε σκοπό, για τη Χάρη του Αγίου Γερασίμου", να μιλήσουμε για τους τοπικούς "αγίους" και "αδιάφθορους" της πολιτικής. Κάτι, σα να λέμε τοπικούς "Τσουκάτους".
Το πρόγραμμα μετατρέπεται και το προγραμματισμένο αφιέρωμα αναβάλλεται, λόγω έκτακτων δελτίων ειδήσεων.

"Κίνηση" ξεκίνησε, "Κίνημα" γράφεται τώρα, κατόπιν "δημοψηφίσματος". Και με νέο "δημοψήφισμα", θα λέγεται "κόμμα"!!

Με τον τίτλο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ - Μίκης Θεοδωράκης

αφού ο Μίκης περνά γενεές δεκατέσσερις τις "πλατείες", ανακοινώνει "κόμμα" και "παλλαϊκό μέτωπο", όπως αυτός(Wink τα φαντάζεται(Wink

Το έργο, εξ αρχής ήταν στημένο. και για το θέμα θα επανέλθουμε με περισσότερη τεκμηρίωση.

Για τώρα μόνο, σας λέμε πως ο όρος "Παλλαϊκό Μέτωπο" πρωτοεμφανίστηκε, ξεκάρφωτα, και χωρίς εξηγήσεις, για το τι είναι και τι σημαίνει, σε μια οργανωτική πρόταση, τον Φλεβάρη. Από την πρώτη στιγμή, το παιχνίδι ήταν στημένο, αλλά εμείς ζούσαμε στην αφέλεια μας.

«Το κίνημα δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων. Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα και περιμένω ν' ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει».
Μίκης Θεοδωράκης
(από την ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ)

Αυτά έλεγε τότε ο Μίκης, αλλά το ξανασκέφτηκε αφού είδε τη μεγάλη προσέλευση, όπως γράφει στο εμπνευσμένο πόνημα:

"...Όμως στη συνέχεια βρεθήκαμε μπροστά σε μια νέα κατάσταση με τη δημιουργία δεκάδων οργανώσεων-Σπιθών, οπότε διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία λαϊκού κινήματος, θέσαμε σαν άμεσο καθήκον τη δημιουργία ενός πολιτικού οργανισμού με συγκεκριμένη στόχευση και πρόγραμμα, με συνοχή και επαναστατική πειθαρχία, με οδηγό τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές δεσμεύσεις και με κοινή αναφορά σε μια ηγετική δύναμη που θα εξασφάλιζε τον συγχρονισμό και παράλληλα θα σχεδίαζε όπως σε συνθήκες μάχης τις τακτικές κινήσεις απέναντι σε ένα πάνοπλο σύστημα Εξουσίας που καιροφυλακτούσε να χτυπήσει αιφνιδιαστικά και να μας διαλύσει."

Όλες αυτές οι "ιδρύσεις" κομμάτων, στα πλαίσια της "αντίστασης", θα αποκαλύψουμε, σύντομα ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, πως κινούνται από το ίδιο καθεστωτικό κέντρο αποφάσεων και οι "διακηρύξεις" τους χαρακτηρίζονται από το "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ νεοκόμματος ή νεοκινήματος δεν αναφέρεται στην ουσία του προβλήματος : "Πώς να μην έχουμε "χρέος", αφού το χρήμα είναι ιδιοκτησία των τραπεζιτών και μονοπωλιακό εμπόρευμα προς πώληση;

Και τους προκαλούμε να απαντήσουν, γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν αναφέρεται στο πρωταρχικό αίτιο της ανθρωπιστικής καταστροφής;

Εμείς λέμε πως είναι απλά όργανα των τραπεζιτών. Η εντολή είναι σαφής:
"Να λέτε ό,τι θέλετε, εκτός από αυτό που ακουμπά την ιδιοκτησία μας". Ρίχνουμε το γάντι στις σπίθες, τους Μαριάδες, τους Καζάκηδες ή του Λαπαβίτσες. Ας το σηκώσουν. Δεν είναι βαρύ για μας. Δεν ξέρουμε για αυτούς.

Σκοπός όλων αυτών είναι, με τη βοήθεια των ΜΜΕ
, να προλάβουν τις "ανώνυμες" πρωτοβουλίες των εξεγερμένων για τη δημιουργία μιας Μεγάλης ΕΝότητας, όπως αυτή πρωταγωνίστησε στις μέρες του Μάη και του Ιούνη, πριν οι πραιτωριανοί επιτεθούν και χτυπήσουν.

Όσο για το τι είναι σήμερα η "σπίθα" που θέλει να γίνει κόμμα, δείτε τις φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν στις "επίσημες" και μη ιστοσελίδες της κίνησης, με το Μέγα Πλήθος και το Μέγα Πάθος, από τη Μεγάλη Γιορτή της Δημοκρατίας, στις 24 Ιουλίου.

(Σημ. Η μουσική εκδήλωση διεκόπη, όταν "αγωνίστρια" της σπίθας πήρε το μικρόφωνο και κατάγγειλε την ορχήστρα, επειδή έπαιξε ένα τραγούδι που δεν ήταν του Μίκη. Ήταν το "Πότε Βούδας πότε Κούδας," των Ξυδάκη - Ρασούλη).


... η Ουδετερότητα θα μας εξασφαλίζει την Ειρήνη με την εγγύηση του ΟΗΕ και των Μεγάλων Δυνάμεων."
(Εμπνευσμένη αναφορά Μίκη στο κείμενο).

Η "Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση" και τα όργανα της θα εγγυηθούν την Ουδετερότητα της Ελλάδας!!!!!

"...Ποιος λοιπόν θα έπρεπε να συντονίζει τις δεκάδες «Σπίθες» και πώς, από ποιους και με ποια μέθοδο θα εξασφαλίζαμε ώστε η απόφαση να μας εκφράζει όλους;
Το τελειότερο φυσικά θα ήταν η κάθε απόφαση να παίρνεται από όλους. Μπορεί να συμβεί όμως αυτό στην πράξη;"
(άλλη σοφή ρήση στο κείμενο)
(φυσικά και όχι, λέμε εμείς).

Καλύτερα αγρανάπαυση, από την "επανάσταση" των λιβάνηδων, εμφιετζόγλου, δουκών, μαριάδων, κοτζιάδων, κουρήδων, κασιμάτηδων και λοιπών παλαιοπασόκων, που νομίζουν πως ο Α.Παπανδρέου μπορεί να αναστηθεί, σήμερα.

ΥΓ. Το ithacanet.gr, μαζί με πολλούς συναγωνιστές, από όλη την Ελλάδα, συμμετέχει στην εκπόνηση της Μεγάλης Πολιτικής Διακήρυξης του "επαναστατικού - απελευθερωτικού - αντιστασιακού - δημοκρατικού και ΚΥΡΙΩΣ ερωτικού πολιτικού κινήματος", με τον ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ τίτλο : "ΤΟ ΜΙΝΑΡΙΣΜΑ".
Όποιος νομίζει πως η μαλακία δεν μπορεί να εκπονήσει βαθυστόχαστα πολιτικά προγράμματα δεν έχει διαβάσει την ιστορία των 300 τελευταίων χρόνων.

(Όποιος βρει ποιος θα είναι ο επόμενος τίτλος , μετά τον "προσωρινό", κερδίζει την ηγεσία του κινήματος).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=27825#27825

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP