Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σχετικά με τον συγγραφέα του βιβλίου "Μακεδονία" που μετέφρασε ο Καζάκης

Από ΚΛΕΟΞΑΝΘΗ
H.N. Brailsford

Μερικά πρόσθετα στοιχεία από τη βιογραφία του Η. N. Brailsford: Yπήρξε επίσης μέλος της Φαβιανής Εταιρείας (Fabian Society) ενός κινήματος που ιδρύθηκε το 1884 (θεωρείται ένα think tank).
Στοιχεία σχετικά με τους απογόνους της Φαβιανής Εταιρείας μπορείτε να βρείτε στο γαλλικό:
http://www.comprendrelenouvelordremondial.fr/?cat=5
 

Μεταφράζουμε ενδεικτικά: 

«Στην ουσία, η πλειοψηφία των συνωμοτικών ομάδων και οργανώσεων που δούλεψαν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και οι οποίες ενεργούν, σήμερα ακόμη, προς όφελος της πολιτικής της Παγκοσμιοποίησης και προς την οικοδόμηση μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, αποτελούν φυσικούς απογόνους της Φαβιανής Εταιρείας. Πρόκειται για τη Λέσχη Bilderberg , το Ινστιτούτο Aspen κι αργότερα τη Λέσχη της Ρώμης και την Τριμερή Επιτροπή. Εν κατακλείδι παρ’ όλο που οι ομάδες αυτές , τα Ιδρύματα, η επιτροπή, δεν διεκδίκησαν ποτέ την καταγωγή τους από τη Φαβιανή Εταιρεία αποτελούν τους κατιόντες της και έχουν αναλάβει τις δύο ιδέες - φάρους του «Φαβιανισμού»: τη σύνθεση των δύο μεγάλων συστημάτων και τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης».
En fait, la plupart des groupes et organisations semi-secrets qui œuvrèrent à la construction européenne et qui, aujourd’hui encore, agissent en faveur d’une politique mondialiste et de l’édification d’un gouvernement mondial, sont les enfants naturels de la Société fabienne. Il s’agit du Groupe de Bilderberg, de l’Institut Aspen, puis plus tard, du Club de Rome et de la Commission Trilatérale. En définitive, bien que ces groupes, instituts, commission ne se revendiquent pratiquement jamais de l’héritage fabien, ils en sont tous les descendants, et reprennent à leur compte les deux idées phares du Fabianisme : la synthèse des deux grands systèmes et la création d’un gouvernement mondial.



Όσο για το κατά πόσον μπορεί να θεωρείται σήμερα πράκτορας ή δημοσιογράφος αρκούν δύο κουβέντες: Ως μέλος της Διεθνούς Επιτροπής που ιδρύθηκε το 1913 στους κόλπους του Κληροδοτήματος Carnegie εστάλη (!) μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων μαζί με τον Paul Milioukov στη «Μακεδονία» και σ’ άλλες περιοχές των Βαλκανίων ως οι καλύτεροι γνώστες των περιοχών αυτών προκειμένου να ερευνήσουν και να πληροφορήσουν την κοινή γνώμη για τις θηριωδίες καθώς και να αντλήσουν τα συμπεράσματα από τη διεξαγωγή των διεθνών πολέμων με τις σύγχρονες τότε μεθόδους. Το 1914 δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας. Ωστόσο, η δράση της επιτροπής και τα πορίσματά της δεν αναγνωρίσθηκαν από την Αθήνα και το Βελιγράδι, που κατηγορούσαν και τα δύο στελέχη της για σαφή φιλοβουλγαρική στάση.

Ο νοών νοείτω!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6276

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP