Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Λ. ΝΤ. ΤΡΟΤΣΚΙ



Από Φιλύποπτο
  Αξίζει να σημειώσουμε, πιστεύω, μια ΜΑΖΙΚΗ ΕΦΟΔΟ, και μάλιστα με σκληρή ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ, που λαμβάνει χώρα στο διαδίκτυο κατά τα τελευταία 4 - 5 έτη - αν μη τι άλλο, σε τέτοιο βάθος χρόνου φτάνουν οι ιστοσελίδες που έτυχε να ανακαλύψω. Στόχος: Ο ιδρυτής του κόκκινου στρατού και συναρχηγός του Β. Ι. Λένιν στην Επανάσταση του 1917, Λέον Τρότσκι.


Δειγματοληπτικά αναφέρω ορισμενους αισχρούς χαρακτηρισμούς (γνωστούς, άλλωστε, και από παλαιά) και ευφάνταστα σενάρια:

"Μην εξιδανικεύετε τον Λέοντα Τρότσκι. Ήταν ΜΑΖΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ , και όχι πρωτοπόρος της εργατικής τάξης."

Ο συντάκτης του παραπάνω, Clive James, είναι αρθρογράφος των New York Times. Όχι όποιος και όποιος, δηλαδή.

"Όσο κακός και αν ήταν ο Στάλιν, είναι πιθανόν πως η Ρωσσία και όλος ο κόσμος θα ήταν ακόμα χειρότερα, ΑΝ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ τον είχε νικήσει κατά τη δεκαετία του '20." (Για τα μούτρα σας, σίγουρα!)

Άλλες λασπολογίες για "μαζικές δολοφονίες", "καθιέρωση των Γκούλαγκ", ρήξη με τον Στάλιν "επειδή ο τελυταίος δεν πήγαινε όσο μακρυά έπρεπε στην επιβολή του Σοβιετικού ολοκληρωτισμού", υπάρχουν ΕΔΩ.

Τέλος γίνεται συχνή ταύτιση του Τρότσκι με τον... Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπου ο τελευταίος χαρακτηρίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ... "τροτσκιστής":

"Η Al Qaeda είναι σαν τον Τρότσκι."

Osama bin Trotski

Το video του... bin Trotski

Ο συντάκτης του παραπάνω, Dr. Walid Phares, Αμερικανός με καταγωγή από τον Λίβανο, φαίνεται να έχει πλούσιο βίο και πολιτεία: Σύμβουλος της βουλής των αντιπροσώπων των Η.Π.Α., γραμματέας της "Διατλαντικής Νομοθετικής Ομάδας κατά της Τρομοκρατίας", "ειδήμων επί θεμάτων Μέσης Ανατολής και τρομοκρατίας", διδάσκων της "παγκοσμίας σταρτηγικής" στο Πανεπιστήμιο Εθνικής άμυνας της Washington, και άλλα πολλά: Walid Phares.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Εννοείται πως τα παραπάνω δεν περιορίζονται στο διαδίκτυο. Οι περικοπές που παρατίθενται προέρχονται από άρθρα σε περιοδικά, βιβλία, κριτικές σε βιογραφίες του Τρότσκι (παληές και σύγχρονες) κ.ο.κ. Φαίνεται να αναβιώνουν οι παληές αφίσσες του λευκού στρατού και των Πολωνών αριστοκρατών, όπου ο Τρότσκι εικονίζεται σαν...διαβολάκος (αλλά τα γυαλιά - γυαλιά!) θρονιασμένος πάνω σε σωρούς κρανίων των "αθώων θυμάτων του": ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΠΟΛΩΝΟΙ

Αν ψάξει κανείς, πιθανόν να βρει και άλλα παρόμοια. Η εικόνα όμως είναι σαφής: Ο Λέον Τρότσκι τους απασχολεί και τους φοβίζει. Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για την "ακατανόητη συμπάθεια που επιμένουν να δείχνουν ορισμένοι αριστερίζοντες ("leftish") προς αυτον τον μαζικό δολοφόνο"...Γνωρίζουμε καλά τι είναι αυτοί οι "αριστερίζοντες". Το γεγονός ότι ακόμα και η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ "συμπάθεια προς τον Τρότσκι" θορυβεί τα επιτελεία του 4ου Ράιχ, δείχνει, πιστεύω, αρκετά πράγματα.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP