Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το θύμα


Το γέλιο είναι διαβρωτικό, πιο ισχυρό και από το μπαρούτι.
Γι αυτό και η σάτιρα εξ ορισμού είναι πανίσχυρο όπλο κατά της εξουσίας.
Γι αυτό η εξουσία και τα όργανά της δεν χρησιμοποιούν ποτέ τη γλώσσα του γέλιου.
Το γέλιο, το πηγαίο λαϊκό γέλιο, καρατομεί την εξουσία και τα όργανά της.
Το παρακάτω κείμενο είναι «πηγαίο γέλιο». Το έχουμε ανάγκη στις μέρες που ζούμε…



Το αλιεύσαμε από τον πιτσιρίκο:
http://pitsirikos.net/2012/03/%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B1/

Μετά τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης της χούντας, ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που μετονομάζεται σε Υπουργείο Παιδείας, Ενάμισι Μήνα Μέχρι Τις Εκλογές και Παρελάσεως.

Η επιλογή του κ. Μπαμπινιώτη έγινε με αποκλειστικό κριτήριο την προθυμία του να παρευρεθεί στη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου και να φάει τα γιαούρτια που θα πέφτουν βροχή – δεν έβρισκαν άλλο θύμα να αντικαταστήσει την Άννα Διαμαντοπούλου που πήγε στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά, βασικά, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Στην παρέλαση, ο κ. Μπαμπινιώτης θα φάει τα γιαούρτια σαν άντρας –όπως, σαν άντρας, τα έφαγε κι ο Γιώργος Νταλάρας στο Ίλιον- και μετά θα γνωρίσει την αποθέωση από γελοία παπαγαλάκια που θα φάνε κι αυτοί τα γιαούρτια τους σύντομα. Σαν άντρες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να φάει γιαούρτια ο κ. Μπαμπινιώτης, παρά να του πετάξει κανείς το λεξικό του που ζυγίζει δέκα κιλά και μπορεί να τον βρει στο δόξα πατρί και να τον αφήσει στον τόπο.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο γιαουρτωμένος κύριος Μπαμπινιώτης θα αναλύσει την ετυμολογία της λέξης «γιαούρτι» που είναι τουρκική.

pitsirikos


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6328

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP