Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Συνοπτική ιστορική ανατομία

Μπαλέτο ΣΥΡΙΖΑ
Το Μάιο του 2000 είχαμε υπογραμμίσει στο άρθρο: «Τα “αριστερά” άλλοθι του νέου Μεσαίωνα»:
«Τέτοια χοάνη χημικής μετάλλαξης της ιστορικής Αριστεράς αποτελεί σήμερα ο ΣΥΝ. Όλη η ιστορία αυτού του ρεύματος, όλη η ιστορία του ευρωκομουνισμού, δεν ήταν παρά το ιστορικό χωνευτήρι

μέσα στο οποίο μεταλλάχτηκαν οι κομμουνιστικές ιδέες στο σύγχρονο καθεστώς της νεοταξικής «Δεξιάς»…».
(«Η Νέα Τάξη και οι χρήσιμοι ηλίθιοι», σελ. 43.).

Μέσα σ’ αυτά τα δώδεκα χρόνια ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε την εμπροσθοφυλακή των Ιδεών και Πρακτικών της Νέας Εποχής, του χρηματιστηριακού «διεθνισμού»:
Την πιο αιχμηρή πολιτική δύναμη φθοράς και νοθείας της λαϊκής συνείδησης…

Φαίνεται, όμως, ότι πολλοί σήμερα ξεχνούν ή θέλουν να ξεχάσουν και την πρόσφατη ιστορίας μας. Ίσως γι’ αυτό η ιστορία και οι εθνικές μας μνήμες είναι υπό διωγμό, με πρωτοπόρο και εδώ το ΣΥΡΙΖΑ: Για να ξεχνάμε και την πρόσφατη ιστορία μας…


Σήμερα, μέσα στην αχαλίνωτη «αντιμνημονιακή» δημαγωγία και προεκλογική κραιπάλη ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει σαν μια πρόταση «αριστερής» κυβερνητικής διαχείρισης, σαν μία νέα αυθάδεια φθοράς και νοθείας της λαϊκής συνείδησης.


Παρακάμπτουμε και επικαλύπτουμε την Ιστορία του και μεθάμε από τις «αντιμνημονιακές» ασυναρτησίες και σοφιστείες του.


Καλό είναι, λοιπόν,
να θυμίσουμε, πολύ συνοπτικά κάποια κομβικά ιστορικά στοιχεία των ιδεών του και των πρακτικών του: Η ιστορία εκδικείται σκληρά τους λαούς που την περιφρονούν…

Ιστορική σύνοψη

Πρώτον: Ο ΣΥΝ πρωτοπόρος της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

Υπερψήφισε το 1992, μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Δήλωνε τότε ο Κύρκος στη Βουλή: «θα ήθελα να πω ότι εγώ σαν αριστερός πολίτης θα ψηφίσω το Μάαστριχτ».

Ο εισηγητής του ΣΥΝ Γρ. Φαράκος έλεγε: «Επιλέγουμε την πορεία προς την Ενωμένη Ευρώπη και θέλουμε να συμβάλουμε στη συνειδητή αποδοχή της από την κοινή γνώμη»...

Για το Μάαστριχτ τοποθετήθηκε λίγα χρόνια αργότερα ο Αλ. Τσίπρας και στις 7/1/2008 δήλωσε: «Το ζήτημα για εμάς τότε ήταν αν θα ήμασταν αρνητικοί ή αν θα ήμασταν "ανεκτικοί" στην ολοκλήρωση της Ευρώπης (...). Επιλέξαμε το δεύτερο δρόμο».

Επίσης, όταν η χώρα έμπαινε στην ΟΝΕ ζητωκραύγαζε η ηγεσία του περί «ιστορικού επιτεύγματος»...

Δεύτερον: Στο πλευρό του ΝΑΤΟ

Στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, αιματοκύλισμα και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας η ηγεσία του ΣΥΝ έδωσε σκανδαλώδες άλλοθι. Τσουβάλιασε θύτες και θύματα κραυγάζοντας: «Όχι στην εθνοκάθαρση του Μιλόσεβιτς κι όχι στον πόλεμο των ΗΠΑ».

Την ΕΕ που συμμετείχε και αυτή ενεργότατα, την άφησε απ’ έξω…

Στις 9/6/99, μέρα επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Γ. Κοέν, και ενώ το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία, η οργάνωση του ΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατήγγειλε το ΚΚΕ (!) για τη διαδήλωση που οργάνωσε, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη και μικροκομματική πολιτική του ΚΚΕ» και για «τακτική της σύγκρουσης και της τυφλής άρνησης»!

Η ηγεσία του ΣΥΝ τα ίδια έκανε και μετά την 11η Σεπτέμβρη και στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Πρόβαλλε το «όχι στον πόλεμο όχι στην τρομοκρατία», υιοθετώντας το νέο πρόσχημα της πλανητικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ.

Τέλος, στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ έφτασε να διοργανώνει συλλαλητήρια από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, να διαδηλώνει αγκαζέ με τον Λαλιώτη, υπουργό τότε της κυβέρνησης, η οποία είχε παραχωρήσει γη και ύδωρ στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τη διεξαγωγή του πολέμου. Χλεύαζε τις κινητοποιήσεις του λαού, μιλώντας για «επαρχιώτικο αντιιμπεριαλισμό» και για «επικίνδυνες τυχοδιωκτικές κινήσεις».

Τρίτον: προβοκατόρικος τυχοδιωκτισμός

α). Πήρε υπό την προστασία του τους κουκουλοφόρους προβοκάτορες…

β). Το 2008 αναγόρευσε το προβοκατόρικο πλιάτσικο στην Αθήνα σε «εξέγερση».

Τα «Δεκεμβριανά» του 2008 ανακηρύχτηκαν σαν το πιο επαναστατικό γεγονός της ελληνικής Ιστορίας και για κάποιους Συριζαίους ανώτερο και από την Επανάσταση του 1821!!!

Ο Τσίπρας ζητούσε «να μεταφερθεί το κέντρο του αγώνα απ' τη σπασμένη βιτρίνα στα σχολεία και τις σχολές, σ' όλες τις σχολές της χώρας» (αυτό που πρόσταζαν οι «νταβάδες» με τα πρωτοσέλιδά τους!!).

Εκείνη την εποχή ο Αλαβάνος για να δικαιολογήσει τη τυχοδιωκτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να «καρατομήσει» τον Εθνικό Ύμνο του Σολωμού, χαρακτηρίζοντας τους στίχους του σαν στίχους ακραίας βίας και αίματος!!!

Τέταρτον:
Εστία και προπαγάνδα των διαστροφικών νοσημάτων:

α). Προπαγανδιστής της ναρκω-κουλτούρας: Οι «προοδευτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν στη νεολαία το δικαίωμα στην ...αυτοκτονία.

Πρόσφατα συντάχτηκε με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ στην υποστήριξη του επικίνδυνου νομοσχεδίου διάδοσης της ναρκω-κουλτούρας, με το «επιχείρημα» του δικαιώματος στην αυτοπροσβολή και την αυτοκτονία!

Το επικίνδυνο νομοθέτημα προέβλεπε τη νομιμοποίηση της χρήσης, προμήθειας, κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης και αντιμετώπιζε ευνοϊκότερα από πριν την εμπορία. Αντί της ενίσχυσης της απεξάρτησης για τους χρήστες, έφερνε την ιδιωτικοποίηση της πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης.

β). Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρωτοπορία του «δικαιώματος» του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων και άλλων κοινωνικών, πολιτικών και ψυχολογικών διαστροφών…

Μόνο αυτά, τα λίγα και κομβικά αποτυπώνουν ολοκάθαρα την ιστορία του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά του χαρακτηριστικά.

Αφήνουμε πολλά έξω από αυτή τη «λίστα» και κυρίως την «ερωτική» σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το πράσινο κράτος και παρακράτος…

Λίγο κανείς να ψάξει θα διαπιστώσει ότι αυτό το κόμμα πάντα έκανε πλάτες στο ΠΑΣΟΚ…

Μόνο αν πάσχεις από ολοκληρωτική αμνησία ή αθεράπευτο μαζοχισμό μπορεί να παρασυρθείς από την υστερική, «αντιμνημονιακή», προεκλογική κραιπάλη του Τσίπρα και να σπεύσεις να τον ψηφίσεις…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6444
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP