Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι Τσίπρας και Καμμένος έλυσαν σήμερα δύο.... εξισώσεις

Κλασσικοπερίπτωση
 
 
Κάποιοι είπαν ότι χάσαμε "πολύτιμο χρόνο" με τις διερευνητικές εντολές και τις απανωτές συσκέψεις στο προεδρικό μέγαρο.
Άλλοι πάλι ισχυρίζονται και δικαίως, ότι όλα αυτά ήταν μία αποτυχημένη παράσταση κάποιου περιοδεύοντος θιάσου.
Δεν ξέρω αν αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες

είχε τα χαρακτηριστικά μιάς τραγωδίας, μιάς κωμωδίας ή τέλος πάντων μιας κακόγουστης φάρσας.

Αυτό που αντιλήφθηκα
εγώ διαβάζοντας κυρίως τα πρακτικά των "συμβουλίων" των πολιτικών αρχηγών, είναι ότι λύθηκαν μερικές δυσεπίλυτες "εξισώσεις" και σε αυτό βοήθησαν κυρίως οι πρωταγωνιστές του "αντιμνημονιακού αγώνα" κ. Τσίπρας και Καμμένος.

Ο Τσίπρας
ήταν εκείνος που πρότεινε για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον "πετυχημένο" στα οικονομικά και στα θέματα "εθνικής ασφάλειας" κ. Αρσένη (ευτυχώς που δεν αναφέρθηκε στην επίσης "πετυχημένη" διέλευσή του από το υπ. παιδείας) και που όταν η πρότασή του απερρίφθη από το νεοφιλελεύθερο δίδυμο "Χονδρός - Λιγνός", ο "αντιμνημονιακός" αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ...σκόντο δηλώνοντας πως ως γνήσιος ευρωαριστερός θα δεχόταν το μέλος της Trilateral commission, του Rockfeller foundation, το πρώην στέλεχος της ιδιωτικής "Τράπεζας της "Ελλάδος", της ΕΚΤ , του ΔΝΤ και μέχρι προχθές δοτού πρωθυπουργού κ. Παπαδήμιου.

Λύθηκε λοιπόν η πρώτη εξίσωση στην οποία ο "άγνωστος χ" ήταν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αριστερής "αντιμνημονιακότητας".


Την δεύτερη εξίσωση την έλυσε, και μάλιστα "με την πρώτη", ο εκ δεξιών "αντιμνημονιακός" κ. Καμμένος. Η δική του πρόταση ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.Πικραμμένος:
Αυτός δηλαδή που απεφάνθη πως το πρώτο μνημόνιο ήταν καθ’ όλα συνταγματικό ή για να το πούμε αλλιώτικα "συμβατό με το Σύνταγμα της Ελλάδος".

Τελικά η λύση της δεύτερης εξίσωσης έγινε αποδεκτή και έτσι από αύριο θα γελάει ο κάθε πικραμένος και ο κάθε καμένος από τα "συνταγματικά" μνημόνια και τα άλλα θεραπευτικά μέτρα, βλέποντας τον προταθέντα από τον αρχηγό των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στην θέση του "υπηρεσιακού πρωθυπουργού".


Αν σήμερα οι εκ δεξιών και εξ ευωνύμων αντιμνημονιακοί "οπλαρχηγοί" μας έδειξαν πρόσωπα που ήταν χωμένα ως τα αυτιά στον βούρκο των μνημονίων, φαντασθείτε πώς και με ποιά "όπλα" θα πολεμήσουν τους δημιουργούς αυτού του βούρκου.

(Να προσθέσουμε στο "βιογραφικό" του κ. Πικραμμένου την προϋπηρεσία του ως νομικός σύμβουλος του Μητσοτάκη πράγμα που ίσως να προκαλέσει το ενδιαφέρον σε "προληπτικούς" οπαδούς του Σαμαρά).


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6470
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP