Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει ανατρεπτικό καταλύτη;


Οι πολιτικοί τυχοδιώκτες και σαλτιμπάγκοι κάθε ποικιλίας και απόχρωσης, φαντάζονται ότι μπορεί να κεντρίσουν την ιστορία με αγκαθάκια: Με κοινοβουλευτικά τρικ και αναγωγές του ψηφοδελτίου σε δύναμη «ανατροπής», με τρεχάλες από εδώ και από κει, με καιροσκοπικές επιμειξίες των άμεικτων, με μειοψηφικές πρακτικές (αντικειμενικά προβοκατόρικες) πυροδότησης της τυφλής λαϊκής οργής (κατάληψη της Βουλής κ.λπ), με ποικίλες πτήσεις από το ένα άκρο του πολιτικού εκκρεμούς στο άλλο και πολλά άλλα… Σήμερα θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ τον καταλύτη «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» του καθεστώτος,
το «σπίρτο» πυροδότησης της λαϊκής οργής, η οποία θα αποδομήσει το κυβερνητικό οικοδόμημα και θα ανοίξει τις «πύλες» για την ανάπτυξη του επαναστατικού κινήματος!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν,
μια από τις πιο μοχθηρές γκριμάτσες της Νέας Τάξης θα συντελέσει στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του καταρρέοντος καθεστώτος και στην επαναστατική ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος!!!

Εδώ η ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ βαπτίζεται ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!


Αναλύσαμε διεξοδικά τον κοινωνικό χαρακτήρα των εκλογικών δεικτών
και δείξαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει τον πυροδότη επαναστατικών εξελίξεων, παρά αντιθέτως αποτελεί ΜΟΝΟ την πολιτική μορφή ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ εξελίξεων, τον «καταλύτη» φθοράς, νοθείας και χειραγώγησης της λαϊκής οργής προς την κατεύθυνση της αναδιάταξης και αναπαλαίωσης του καθεστώτος.

Διαβάστε πιο αναλυτικά ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6467


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φάρσα του ιστορικού ΠΑΣΟΚ:
Αποτυπώνει τον κοινοβουλευτικό φαύλο κύκλο αντικατάστασης του ΠΑΣΟΚ, που έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά, σε ένα νέο πυλώνα του «δικομματισμού».

Ήδη αυτό απαστράπτει και όσοι δεν μπορούν να το δούνε είναι πολιτικά, παντελώς ηλίθιοι, ή τόσο απελπισμένοι που πιστεύουν σε θαύματα…


Έχουμε αναλύσει, επίσης, διεξοδικά ότι η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ενός καθεστώτος δεν είναι και ΑΝΑΤΡΟΠΗ του.


Διαβάστε εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6456


Θα συνοψίσουμε, όμως και εδώ κάποια αλφαβητικά ζητήματα της Πολιτικής και της Ιστορίας.


«Δεν υπάρχει καμιά κρίση που ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ μπορεί να είναι “θανάσιμη” για τον καπιταλισμό» (Τρότσκι).


Αν μελετήσει κανείς την ιστορία θα διαπιστώσει ότι ο καπιταλισμός ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ πολλές φορές, αλλά δεν ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ.


Για να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ,
πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί ο επαναστατικός υποκειμενικός παράγοντας: το επαναστατικό λαϊκό κίνημα και το κόμμα του.

Όταν καταρρέει, συνεπώς, το σύστημα και δεν υπάρχει αυτός ο επαναστατικός παράγοντας για να ωθήσει τις προεπαναστατικές συνθήκες που δημιουργεί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ η κατάρρευση και να τις μετατρέψει σε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ, τότε το σύστημα ΟΧΙ μόνο δεν ανατρέπεται, αλλά αντιθέτως αυτές οι προεπαναστατικές συνθήκες παίρνουν ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ κατεύθυνση.


«Αν ωστόσο, το εργατικό κόμμα, παρά τις ευνοϊκές συνθήκες, αποδειχτεί ανίκανο να οδηγήσει το προλεταριάτο στην κατάκτηση της εξουσίας, η ζωή της κοινωνίας θα συνεχιστεί αναγκαστικά πάνω σε καπιταλιστικές βάσεις –έως μια καινούργια κρίση ή ένα καινούργιο πόλεμο, ίσως ως την ΠΛΗΡΗ κατάρρευση του ευρωπαϊκού πολιτισμού» (Τρότσκι).


Σημείωση:
Αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε σε αποσπάσματα του Τρότσκι, όχι μόνο διότι οι αναλύσεις του Τρότσκι έχουν επαληθευτεί δραματικά, αλλά και για ένα άλλο λόγο: Γιατί όλοι αυτοί που αυτό-αποκαλούνται αριστεροί και μάλιστα «αριστεροί επαναστάτες» έχουν ισοπεδώσει το αλφάβητο της ιστορίας και της Πολιτικής και λειτουργούν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: Αυτή της θεοποίησης του κοινοβουλευτικού κρετινισμού και της θεοποίησης της τυφλής οργής…

Μιλάμε, λοιπόν, σήμερα, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καθεστώτος που θα προκύψει ΑΥΤΟΜΑΤΑ σαν το άμεσο επακόλουθο της ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, δίχως καν να υπάρχει υποτυπώδες επαναστατικό κίνημα, δίχως καν να υπάρχει ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ επαναστατικός φορέας. Τέτοιος αχαλίνωτος, ρητορικός, «επαναστατικός» τυχοδιωκτισμός!
Εκτός και αν έχουμε ανακηρύξει τους εαυτούς μας σε επαναστατικό κόμμα και Λένιδες (υπάρχει και αυτή η νόσος)…

Το χειρότερο:
Ανακηρύσσουμε το ΣΥΡΙΖΑ σε «επαναστατικό» καταλύτη. Από «εργαλείο» της νεοταξικής αντεπανάστασης τον εμφανίζουμε σε «εργαλείο» επαναστατικό!!!

Με την ίδια λογική των «επαναστατικών ονειρώξεων» προσδίδουμε στο εκλογικό αποτέλεσμα μια κοινωνική και πολιτική δυναμική εναντίον της ΕΕ και του ευρώ.


Τέτοιες πολιτικές αυθαιρεσίες και εκλογικές ουτοπίες.
Πουθενά δεν φάνηκε μέσα από τις εκλογές μια δυναμική εναντίον της ΕΕ και της ΟΝΕ. Αν υπήρχε θα μεταφραζόταν σε μια δυναμική άνοδο του ΚΚΕ και όχι με τη θεαματική άνοδο των υστερικών ευρωπαϊστών και εθνομηδενιστών.

Και δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια δυναμική σε εκλογικό επίπεδο, αν δεν υπάρξει πρώτα σε κοινωνικό επίπεδο, αν δεν ζυμωθούν αυτά τα αιτήματα μέσα στην κοινωνία κινηματικά, αν δεν αποτελέσουν αιτήματα ενός λαϊκού κινήματος σε ανάπτυξη και οργάνωση…


Το ίδιο τυχοδιωκτικά «πετιούνται» και τα συνθήματα: «Έξω από το ευρώ» και «επαναφορά της δραχμής»…


Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, είναι σωστά, αλλά δεν είναι αιτήματα εκλογικής κατανάλωσης. Είναι συνειδητές τακτικές για ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, «μεταβατικά αιτήματα» για την ανάπτυξη του επαναστατικού κινήματος.


Το «έξω από την ΕΕ και το ευρώ» ή επαναφορά της δραχμής, όλα αυτά είναι έργο του λαϊκού κινήματος, έργο μιας προγραμματικής επεξεργασίας και συνειδητού ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ του επαναστατικού υποκειμένου και ΟΧΙ έργο απλής εκλογικής κατανάλωσης, ούτε περισσότερο έργο των καθεστωτικών δυνάμεων…


Η ίδια η ροή των πραγμάτων και της κρίσης κατάρρευσης ΟΔΗΓΕΙ έξω από την ΕΕ και το ευρώ, το όλο όμως ζήτημα είναι το ΠΩΣ θα βγούμε ή αν θα πεταχτούμε ΕΞΩ και ΠΟΙΟΙ θα διαχειριστούν αυτό το ΕΞΩ…


Το να προπαγανδίζουμε απλώς την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ για την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ή να πιστεύουμε ότι η κατάρρευση από μόνη της θα φέρει και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, αυτό είναι ύψιστος τυχοδιωκτισμός.


Η αποδόμηση και κατάρρευση του καθεστώτος δημιουργούν πολύ ευνοϊκές συνθήκες για την ανασυγκρότηση της επαναστατικής σκέψης, της συνείδησης, συνακόλουθα και του επαναστατικού κινήματος.
Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να επικεντρωθεί το ΟΛΟΝ ζήτημα, διότι έτσι και μόνο έτσι μπορεί να οικοδομηθούν τα επαναστατικά έμβρυα και εκείνα τα πολιτικά υποκείμενα που θα αναχαιτίσουν ή θα βάλουν φραγμούς στις αντεπαναστατικές ροπές…

Ένα τέτοιος, όμως, αγώνας δεν μπορεί να εξαπατά και να αποκοιμίζει το λαό εμφανίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ και άλλους καθεστωτικούς «συλλέκτες» της λαϊκής οργής, σαν «επαναστατικούς» καταλύτες…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6467
   

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP