Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ο θίασος διερευνητικής κοροϊδίας...


Υπογραμμίσαμε χθες ότι τώρα διανύουμε (από όλα τα «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά» κόμματα) το ανώτατο στάδιο των εκλογικών θεατρικών παραστάσεων: Το απόγειο των τελετουργικών σώου της εντυπωσιοθηρίας και της ψηφοθηρικής αυθάδειας, δηλαδή την αχαλίνωτη ΑΠΑΤΗ του εκλογικού κρετινισμού.
Ιδιαίτερα τονίσαμε την τελετουργική κραιπάλη και αλαζονεία του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ: 


 Ξεπέρασε και την αυθάδεια των  κομμάτων-επαγγελματιών της απάτης, τη μοχθηρία του Βενιζέλου, του Σαμαρά και του Καμμένου…

Πάντα οι «περιθωριακές» τσόντες (εφεδρείες) του συστήματος,
ιδιαίτερα αυτές της νεοταξικής «αριστεράς», ξεπερνούν σε αλαλαγμούς κοροϊδίας και τους πυλώνες του καθεστώτος, διότι αγωνίζονται να γίνουν οι ίδιες (οι εφεδρείες) πυλώνες…

Θα ασχοληθούμε και σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ
διότι οι «αριστερές» μεταμφιέσεις είναι εκατό φορές πιο επικίνδυνες από τα «πρωτότυπα» του καθεστώτος, από τους ορατούς «εχθρούς», από τους κραγμένους υπάλληλους του ευρω-λακεδισμού…

Ένα, πολύ συγκεκριμένο, παράδειγμα αποδεικνύει περίτρανα την ΑΠΑΤΗ του ΣΥΡΙΖΑ,
ιδιαίτερα φωτίζει τη δημαγωγική ασυναρτησία και τα κλισέ κοροϊδίας των στελεχών του, τα οποία παραληρούσαν και το έπαιζαν λέοντες, λόγω της απογείωσης των εκλογικών τους ποσοστών.

Ο Στρατούλης, ένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που περιφερόταν στα κανάλια είπε στο «Βήμα Fm»:


«Αν γίνουμε κυβέρνηση (...) δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις του μνημονίου για να επαναφέρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και θα επιστρέψουμε τα χρήματα από το χαράτσι της ΔΕΗ».


Τον ρωτούν οι δημοσιογράφοι:


«Θα αποκατασταθούν οι μισθοί, οι περικοπές που έχουν γίνει; Θα επιστραφούν τα χρήματα;».


Και απαντάει ο Στρατούλης:


«Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;»!!!


Έρχεται, όμως, ο Τσίπρας, με τους πέντε άξονες για συγκυβέρνηση, να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τις «εξαγγελίες» Στρατούλη, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από την:


«ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ μισθούς και συντάξεις»!!!


Εδώ ο Τσίπρας μιλάει για την «ΑΝΑΓΚΗ»
(όχι απόφαση) να μην κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, οι οποίες σημειωτέων έχουν κατακρεουργηθεί κατά 50% περίπου μόνο την τελευταία διετία.

Με δύο λόγια ο Τσίπρας ακυρώνει τις προεκλογικές του ρητορείες περί αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων στα προ μνημονιακά επίπεδα…


Επίσης, ο Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους «κοινωνικούς φορείς» είπε:


«Τους λέμε να μη μειωθούν οι μισθοί. Αυτοί επιμένουν (...) Τους λέμε να μην περικοπούν οι συντάξεις. Αυτοί επιμένουν».


Περί ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, λοιπόν μισθών και συντάξεων, όπως διακήρυσσαν προγραμματικά και προεκλογικά ήταν «προγραμματική» κοροϊδία, τύπου «λεφτά υπάρχουν»…


Αποκαλυπτικότερος, όμως όλων είναι ο Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος είπε στο «Βήμα Fm»:


«Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν κι αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί, στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009»!!!


Το ίδιο θολά και ασυνάρτητα μιλάει και για τα χαράτσια. Θα καταργήσει τα χαράτσια μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφήνει στο απυρόβλητο τα χαράτσια που πληρώθηκαν και τα οποία είναι πάνω από 50 δισ., χωρίς να υπολογίζεται η αφαίμαξη από την κατάργηση επί της ουσίας του αφορολόγητου.


Σημειωτέον ότι και η ΝΔ είχε κάνει παντιέρα τής προεκλογικής της εκστρατείας την κατάργηση του χαρατσιού…


Ένα ακόμα παράδειγμα.


Λέει ο Στρατούλης για το PSI, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το μνημόνιο:


«Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Εχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη».


Ρωτούν οι δημοσιογράφοι:


«Τα 200 δισ. που θα δώσουμε στις τράπεζες είναι αν εφαρμοστεί το μνημόνιο και το PSI. Αφού είπατε ότι δεν θα το εφαρμόσετε...».


Απαντάει ο Δ. Στρατούλης:


«Σας είπα, αυτά εμείς θα τα καταγγείλουμε».


Θα δώσουμε, δηλαδή, θα προβούμε σε ανακεφαλοποίηση των τραπεζών με τα 200 δις., και θα «εγγυηθούμε τον έλεγχό τους»!!!


PSI όμως σημαίνει μνημόνιο, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, απλώς, λέει ότι θα καταγγείλει!!!


Θυμίζουμε ότι το PSI είναι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε. Τώρα, λέει «ναι» στο PSI σαν όχημα για κρατικοποίηση, όπως ισχυρίζεται των τραπεζών, αλλά δε θέλει το μνημόνιο που το συνοδεύει.


Ο ίδιος, στην ίδια συνέντευξη διαβεβαιώνει ότι με τους ίδιους δείκτες της κεφαλαιακής επάρκειας που κινούνται όλες οι τράπεζες «θα κινηθεί και η Αριστερή κυβέρνηση». Κρατικές τράπεζες δηλαδή, με τους νόμους και τους όρους της τραπεζικής αγοράς, δηλαδή της τοκογλυφικής ασυδοσίας....


Τόσο «αντιμνημονιακός» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Αντιμνημονιακός» στα λόγια και ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ στην πράξη…

Αυτά για όσους μεθάνε από τα λόγια ή είναι βυθισμένοι στην άγνοια και «καταπίνουν» τις «αντιμνημονιακές φόλες…


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6461
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP