Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Όταν το ίδιο το σύστημα"βραβεύει" τον εαυτό του τότε...

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 απονέμεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανακοίνωσε στο Όσλο η επιτροπή απονομής η Ευρωπαϊκή Ένωση συνετέλεσε στην εμπέδωση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Ευρώπη.
Σε μια πρώτη αντίδραση ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο τόνισε ότι η βράβευση αφορά όλη την ΕΕ και τα 500 εκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών. Τη συγκίνησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και δήλωσε: «Η ΕΕ αποτελεί ένα μοναδικό πολιτικό εγχείρημα που έφερε την ειρήνη στη θέση του πολέμου και την αλληλεγγύη στη θέση του μίσους."....


Η "είδηση" προέρχεται απο το "έγκυρο" site της DW


Το ότι "βραβεύτηκε" η Ε.Ε δεν είναι απλώς ένα "κακόγουστο θέατρο"
εκ μέρους των βραβευόντων και των βραβευομένων ,όπως βιάστηκαν πολλοί να εκτιμήσουν.
Είναι το "κρεσέντο" μιας συγχορδίας οργάνων, μιας ευρωατλαντικής συμμορίας , της οποίας η αποστολή ήταν ανέκαθεν η διαχείριση της πολιτικής εξουσίας επ ωφελεία των εντολοδόχων τους.

Περί βραβείου Νόμπελ


Όταν βράβευσαν με Νόμπελ π.χ τον Σεφέρη,
δεν το έπραξαν φυσικά για να αναδείξουν την αξία της ποίησης αλλά για να συντηρήσουν ή κατά περίπτωση να επισκευάσουν το ουμανιστικό κέλυφος με το οποίο έχουν περικλείσει τον πυρήνα τους.
Εκείνον δηλαδή τον χώρο στον οποίο κρύβεται η πραγματική αλήθεια της ύπαρξης των βραβείων τους.

Μια αλήθεια που εκπορεύεται απο την προτεσταντική -παπική - καπιταλιστική αντίληψη για την παγκόσμια ηθική,οικονομία και ασφαλώς την πολιτική.


Μία αλήθεια που τελικά έχει να κάνει με τα δόγματα της Νέας Εποχής.


Μία αλήθεια
που επισκιάζει κάθε άλλη αλήθεια και που είναι τόσο "εκρηκτική" όσο η "νιτρογλυκερίνη" , η "ζελατοδυναμίτιδα" , και η "άκαπνη πολεμική πυρίτιδα" που εφηύρε ο χημικός, βιομήχανος, "φιλόσοφος" , "στοχαστής" και "λογοτέχνης" Άλφρεντ Νόμπελ του οποίου το όνομα φέρουν αυτά τα "σπουδαία" βραβεία ( και επειδή "σόϊ πάει το βασίλειο" θυμίζουμε ότι ο μπαμπάς Εμ. Νόμπελ ήταν ο εφευρέτης της υποβρύχιας νάρκης).

Να λοιπόν πως τα βραβεία Νόμπελ
και μάλιστα εκείνα που είναι αφιερωμένα στην ...ειρήνη,ξεπηδούν σαν αγνές λευκές εξαγνιστικές μπουρμπουλήθρες απο τα καζάνια του πολιτισμού της νιτρογλυκερίνης , της ζελατοδυναμίτιδας, των χρυσών λιρών , των ευρώ , των δολλαρίων και του "αναγεννημένου-διαφωτισμένου" φιλοσοφικού στοχασμού της δύσης .

Η χρονική στιγμή της απονομής του βραβείου Νόμπελ ειρήνης στην Ε.Ε δεν είναι ασφαλώς τυχαία.


Η Ε.Ε
Βραβεύεται απο Ευρωπαίους ως διαχρονική "δύναμη ειρήνης" σε μια στιγμή που τα πραγματικά αφεντικά της Νέας Τάξης Πραγμάτων δεν έχουν ακόμα αποφασίσει σε ποιόν τελικά θα δώσουν τον τίτλο του πλανητικού "σταυλάρχη".

Προς το παρόν,
τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της Μεσογείου αλλά και της εγγύς Ανατολής, οι εγκλωβισμένοι λαοί βιώνουν με τον τραγικώτερο τρόπο την "ειρηνοποιό" δράση τόσο της βραβευθείσας Ε.Ε όσο και της επι του παρόντος πλανηταρχεύουσας Αμερικής.

Σίγουρα θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες παραδείγματα
απο την ... ειρηνοποιό δράση της βραβευθείσης Ε.Ε ,πράγμα που είμαι βέβαιος ότι θα το έχουν ήδη κάνει πολλοί άλλοι συνιστολόγοι, ωστόσο αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι η υγρή μπόχα που έβαλαν σε ένα Βάζο- βραβείο, αλλά εκείνη που στελνουν σε φονικά κύματα οι πλατσουρίζοντες στον βόθρο της Νέας Εποχής Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ολιγάρχες.

Διότι αν δεν καταλάβουμε ποιός είναι ο "εχθρός" ή έστω απο τι πραγματικά κινδυνεύουμε, τότε όλη η φιλολογία και παραφιλολογία περί βραβείων, επιμηκύνσεων, διαπραγματεύσεων και άλλων τινών, απλώς θα μας νανουρίζει την ώρα που εμείς θα πνιγόμαστε στα δικά τους βοθρολύματα.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP