Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΚΚΕ: συστρατεύεται με τα κατοχικά ανδρείκελα στην ΑΠΕΡΓΙΑ των Εκπαιδευτικών…



Το έχουμε γράψει πολλές φορές: «τα πτώματα δεν είναι ικανά για αγώνα, είναι ικανά όμως να εμποδίζουν τους ζωντανούς να αγωνιστούν».
Το άθαφτο πτώμα του ΚΚΕ αποτελεί σήμερα το ισχυρότερο ανάχωμα του καθεστώτος που στα λόγια καταγγέλλει.
Με την απεργία των εκπαιδευτικών αυτό πλέον γίνεται δραματικά εμφανές.


Η ηγεσία του ΚΚΕ βάζει πάλι το πτώμα της στην υπηρεσία του καθεστώτος: Αντιτίθεται στην απεργία των εκπαιδευτικών, με το γλυκερά ηθικολογικό «επιχείρημα» των πανελλαδικών εξετάσεων.

Είπε ο Νίκος Σοφιανός:


«Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να δώσουμε πάτημα στην κυβέρνηση να στήσει στον τοίχο τους καθηγητές χρησιμοποιώντας σαν μοχλό τις εξετάσεις των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας που έδωσε τόσα για να πάει εκεί που είναι να πάει»!!!

Μέχρι σήμερα το ΚΚΕ
πρόδιδε ανοικτά κάθε απεργία που ξεπερνούσε τα πλαίσια της αστικής «νομιμότητας» και απειλούσε να αποτελέσει τον καταλύτη γενικών ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ…

Με τους εκπαιδευτικούς επιχειρεί να τορπιλίσει την απεργία τους πριν καν εκδηλωθεί: Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να την χειραγωγήσει, και αυτή, μέσα στις σημερινές συνθήκες της εκρηκτικά συσσωρευμένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ, έχει μεγάλες πιθανότητες να αποτελέσει τον καταλύτη της ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ εναντίον των δωσίλογων ανδρεικέλων που εκτελούν, εν ψυχρώ, τον ελληνικό λαό…

Στην κρίσιμη αυτή καμπή που μπορεί να ανάψει η φλόγα μιας παλλαϊκής εξέγερσης το ΚΚΕ σπεύδει, ταχέως, να στηρίξει το κατοχικό καθεστώς.

Ξεγυμνώνεται εντελώς, γιατί τα περιθώρια των «επαναστατικών» ελιγμών και της ξύλινης «ταξικής» φρασεολογίας έχουν εκλείψει: Το καθεστώς κινδυνεύει…

Για να δικαιολογήσει αυτήν την κραυγάζουσα και πρόστυχη στήριξή του στο κατοχικό καθεστώς, επιστρατεύει τα ίδια, σαθρά, ηθικολογικά και ύπουλα, «επιχειρήματα» των δημίων και προπαγανδιστικών γενιτσάρων: Τις πανελλαδικές εξετάσεις…

Κι εδώ, όμως, είναι ανέντιμο, όπως το καθεστώς και κάθε πολιτικός απατεώνας.


Διότι η επιλογή της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ, κατά την περίοδο των εξετάσεων, ΑΝΗΚΕΙ αποκλειστικά στην κυβέρνηση! Δεν επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί το χρόνο της κινητοποίησης. Η κυβέρνηση σημάδεψε την περίοδο των εξετάσεων για την κατάθεση του νομοσχεδίου!!!

Και δεν είναι τυχαία αυτή η κυβερνητική επιλογή, είναι μελετημένη: Ακριβώς για να χρησιμοποιήσει και αξιοποιήσει τα δόλια «επιχειρήματα» των πανελλαδικών εξετάσεων και την κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών…

Έξω όμως από αυτή την «πονηράδα» της κυβερνητικής κακουργίας, υπάρχει και κάτι άλλο ακόμα πιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και άκρως ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι ηθικολογικό: Η κυβέρνηση αυτή έχει κηρύξει έναν από τους πιο άγριους και εξοντωτικούς ΠΟΛΕΜΟΥΣ εναντίον του ελληνικού λαού: του ΟΛΟΥ και των διαλεκτικών και αλληλοεξαρτώμενων ΜΕΡΩΝ του.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ λοιπόν, άγριο και αμείλικτο. Και σε έναν πόλεμο κάθε στρατόπεδο επιλέγει ΟΧΙ μόνο τα μέσα του, αλλά και τις ευνοϊκές συγκυρίες, τα ιστορικά ευάλωτα σημεία του αντιπάλου.

Όταν η κυβέρνηση επιλέγει τις εξετάσεις για να κλιμακώσει τη βαρβαρότητά της και τη μοχθηρή πολεμική της μηχανή, τότε κάθε υποχώρηση είναι συντριπτική ήττα.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, μπορεί να γίνει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η επιλογή των εξετάσεων, εάν οι εκπαιδευτικοί, με μια γροθιά, απαντήσουν στην πρόκληση, με πολεμική επίθεση.

Είναι η κυβέρνηση στριμωγμένη και κατάπτυστη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ο αγώνας των εκπαιδευτικών, ο ανυποχώρητος αγώνας τους, θα την τινάξει στον αέρα και θα ανάψει το φυτίλι στα συσσωρευμένα εκρηκτικά της παλλαϊκής ΟΡΓΗΣ.

Ακριβώς και γι αυτό έχουν κινητοποιηθεί υστερικά όλες οι ύαινες του καθεστώτος εναντίον των εκπαιδευτικών, πριν καν εκδηλωθεί η απεργία τους…

Στο στρατόπεδο αυτό προσχώρησε, χωρίς αιδώ και το ΚΚΕ…


Το ΚΚΕ, ουσιαστικά, παρά τις κούφιες εξαγγελίες του για «ανυπακοή» και «γενικό ξεσηκωμό», ΚΑΤΑΡΓΕΙ και την έννοια της αγωνιστικής απεργίας.

Διότι ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει ένας «σοβαρός» λόγος για μην κάνουμε απεργίες και να τις κάνουμε μόνο κομματικά και συνδικαλιστικά ελεγχόμενες, σαν τις γιορτινές παρελάσεις μέχρι τη Βουλή.

Για τους εκπαιδευτικούς
είναι η περίοδος των εξετάσεων. Αλλά και εκτός αυτής της περιόδου είναι ο «χαμός των μαθημάτων»: Οι γνωστές συνταγές…

Για τους γιατρούς και νοσοκομειακούς είναι η «υγεία των ασθενών»…

Για τους ναυτεργάτες, φορτηγατζήδες κ.κλ. «καταστρέφονται τα προϊόντα» και «κινδυνεύει η Ελλάδα»…

Όλα αυτά αναλύονται διεξοδικά στα προηγούμενα άρθρα.

Δεν υπάρχει κλάδος που να μην «αναστατώνει» την κοινωνία σε μια απεργία, ακριβώς γιατί όλες οι κοινωνικές λειτουργίες είναι άμεσα συνδεδεμένες και αλληλοεξαρτώμενες.

Και ακριβώς σ’ αυτή την αλληλεξάρτηση ΥΠΑΡΧΕΙ η ΔΥΝΑΜΗ μιας απεργίας και η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της.

Να γιατί το ΚΚΕ, ουσιαστικά καταργεί αυτό το όπλο και τη δύναμή του όταν μας λέει τέτοιες γλυκερές ηθικολογίες, αντλημένες από το φαιό οπλοστάσιο του καθεστώτος.

ΦΤΑΝΕΙ πια με αυτή την ΑΠΑΤΗ…


Καιρός να ταφεί τελεσίδικα αυτό το πτώμα του περισσού…

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7448

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP