Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ (ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΕΠΙΔΟΣΗ) ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πριν απο λίγο άρχισαν να φτάνουν συγχρόνως στα γραμματοκιβώτια των απολυμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ κάποια περίεργα (απο νομικής άποψης) χαρτιά τα οποία έχουν ως τίτλο: "Λύση σύμβασης εργασίας/έργου, καταβολή αποζημίωσης και παράδοση υλικού"
Για άλλη μια φορά το κατοχικό καθεστώς και αμέσως μετά τον γάμο Σαμαρά- Βενιζέλου, επιδεικνύει την αυταρχικότητά του ευτελίζοντας τους νόμους.


Με τον κουρελιασμένο φερετζέ μιας Βενιζελοσαμαρικής αντίληψης του δικαίου και με κομιστή τον αγαπημένο της Τριμερούς και διορισμένο οικονομικό δολοφόνο της Ελλάδας κ. Στουρνάρα, η success κυβέρνηση των ξένων δειλή και δόλια πέταξε στα γραμματοκιβώτια ένα χαρτί που εκτός απο την απόλυση θέτει πρό των ευθυνών του τον κάθε απολυμένο τον οποίο εκ των υστέρων και μετά απο 16 ημέρες ορίζει και ως θεματοφύλακα της περιουσίας της ΕΡΤ.

Αυτόν δηλαδή που μέχρι χθές χαρακτήριζε ως καταληψία
και του έδινε εντολή να σηκωθεί και να φύγει απο το ραδιομέγαρο, αυτόν που με την φωνή του διπολικού και δίψυχου κυβερνητικού εκπροσώπου έβλεπε σαν μέλος ενός κοπαδιού "ιερών αγελάδων" που βόσκαγε στο Τζουράσικ Πάρκ.

Το δολίως συνταχθέν αυτό έγγραφο, δεν παραδόθηκε στους απολυμένους με νόμιμη επίδοση, ούτε φυσικά την ώρα και την ημέρα που ορίζει ο νόμος αλλά ούτε και την ημερομηνία που αναφέρεται στο έγγραφο (17/6/2013), ενώ αντίθετα με την μέχρι χθές εκπεφρασμένη και δημοσιευθείσα θέση του εκ της σχετικής ΠΝΠ και ΚΥΑ ορισθέντος υπευθύνου για την καταργηθείσα ΕΡΤ υπουργού οικον. κ Στουρνάρα, οι απολυμένοι όχι μόνο δεν θεωρούνταν "υπεύθυνοι για την διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ" αλλά αντιμετωπίζονταν ως αντάρτες και πλιατσικολόγοι που έπρεπε να ξεκουμπιστούν απο το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Δεν περιμέναμε το ανδρείκελο του Στουρνάρα να μας υπενθυμίσει με αυτό το δόλιο έγγραφο την υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε όλα όσα εκείνος και οι ανεγκέφαλοι - δωσίλογοι εντολείς του έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, επιβαρύνοντας με το αιφνίδιο λουκέτο - μαύρο τον εθνικό προϋπολογισμό με τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ και την κοινωνία με 2650 ακόμα ανέργους πράγμα που θα επιφέρει στα αιμοραγούντα ταμεία ακόμα μεγταλύτερο πλήγμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό το χαρτί φτάνει λίγες ώρες μετά την χθεσινή χουντοπαράσταση και απόπειρα αναβίωσης του success story με πρωταγωνιστές τον Σαμαρα τους Κινέζους της Cosco και τους σωλήνες του Αζεροαμερικάνικου κοπανιστού αέρα.

Πανηγύριζαν μαζί με αυτόν όλα τα βοθροκάναλα της διαπλοκής επειδή οι επενδύσεις αυτές, όλες μαζί , θα παράξουν οικονομικό όφελος μικρότερο απο την ζημιά που προκάλεσε η άνανδρη δολοφονία της ΕΡΤ και επειδή θα δώσουν εργασία σε λιγότερους απ΄όσους απολύθηκαν απο αυτήν.

Όλα αυτά τα αφιερώνουμε ως αφορμή για σκέψη σε όσους εκ των απολυμένων συναδέλφων, δέχτηκαν χθές και προχθές το "κέρασμα" του γαρνιρισμένου με "διαπραγμάτευση" πρασινομπλέ χαλβά, απο τα χέρια των συνδικαλιστών - κομιστών της Συγγρού και της Ιπποκράτους.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP