Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ευρωεκλογές: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ιστορική τομή


Στο προηγούμενο κείμενό μας, «ΣΥΡΙΖΑ: Η απάτη που υπονομεύει τις ισορροπίες του καθεστώτος», κλείναμε ως εξής:
«Ο αφανισμός του νεκρού ΠΑΣΟΚ, η συντριβή της ΝΔ και μια μεγάλη και θεαματική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα κατεδαφίσουν όλο το σαθρό και ετοιμόρροπο κυβερνητικό οικοδόμημα, συνακόλουθα θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες σε κινηματικά ανοίγματα και εκρηκτικές λαϊκές διεργασίες».
Ας το αναλύσουμε αυτό πιο συγκεκριμένα.


Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε, για να μην αφήσουμε χώρο σε αυταπάτες, τούτο: Μέσα από εκλογές ΚΑΜΙΑ πραγματική ανατροπή του καθεστώτος δεν μπορεί να υπάρξει, ΚΑΜΙΑ πραγματική ΛΥΣΗ, υπέρ του λαού, δεν μπορεί να δοθεί.

Δεύτερη διευκρίνιση: Η κατεδάφιση ή η ανατροπή του υπάρχοντος ετοιμόρροπου κυβερνητικού οικοδομήματος δεν σημαίνει και ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καθεστώτος, δεν σημαίνει κάποια ριζική εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Οι ανατροπές και οι αυθεντικές εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις και λύσεις δεν γίνονται μέσα από τις εκλογές, αλλά μέσα από τη συνειδητή και αυτό-οργανωμένη δράση του μαζικού λαϊκού κινήματος: Περνάνε μέσα από τον αγώνα στο δρόμο…

Στις εκλογές, απλώς, αποτυπώνεται η δυναμική αυτών των αγώνων και μόνο ένα κόμμα που στηρίζεται πάνω στην οργανωμένη δύναμη του δρόμου, μπορεί να προωθήσει, σε κυβερνητικό επίπεδο, μεταβατικά προγράμματα ενάντια στο κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς: Να προωθήσει δηλαδή την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του και την αντικατάστασή του, η οποία θα κριθεί στο δρόμο…

Όλοι αυτοί οι παραπάνω κοινωνικοί και πολιτικοί όροι δεν υπάρχουν σήμερα: Ούτε μαζικό και συνειδητό εργατικό και λαϊκό κίνημα, ούτε το πολιτικό του υποκείμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ μόνο απέχει παρασάγγας από ένα τέτοιο επαναστατικό υποκείμενο, ΟΧΙ μόνο δεν στηρίζεται, στοιχειωδώς, σε μια αγωνιστική βάση στο δρόμο (καθαρός εκλογικός μηχανισμός είναι) αλλά και ούτε στηρίζεται, στοιχειωδώς, (έστω, όπως το παλιό ΠΑΣΟΚ) σε ένα κινηματικό, παλιρροϊκό, λαϊκό ρεύμα.

Ωστόσο, αυτό το «αριστερό παπούτσι» του καθεστώτος αποτελεί στην παρούσα φάση (σ’ αυτές τις συνθήκες) τον καταλύτη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, όχι του καθεστώτος, αλλά των πολιτικών του ισορροπιών: Τον καταλύτη κατάρρευσης του υπάρχοντος, ετοιμόρροπου, κυβερνητικού οικοδομήματος.


Αυτό, έστω και αυτό, στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι πολύ σημαντικό, αποτελεί ιστορική τομή.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α). Η κατάρρευση αυτού του παγιωμένου κυβερνητικού οικοδομήματος και η ανατροπή των πολιτικών του ισορροπιών, με δεδομένη την κοχλάζουσα και εκρηκτικά συμπιεσμένη λαϊκή ΟΡΓΗ, μοιραία βαθαίνει την αμηχανία και τις διαιρέσεις των καθεστωτικών δυνάμεων και γίνεται πυροδότης της λαϊκής οργής και της πολιτικής σκέψης: Δημιουργεί δηλαδή τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες ανάπτυξης του λαϊκού Κινήματος, προϋποθέσεις και δυνατότητες αλλαγής των συσχετισμών (σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο), ΥΠΕΡ του λαού.

β). Η πτώση αυτού του κυβερνητικού οικοδομήματος θα προκαλέσει τεράστιο «νευρικό χάος» στο καθεστώς, συνακόλουθα θα βελονιάσει τη χαμένη αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού, θα αναζωπυρώσει τις χαμένες ελπίδες του, θα βάλει σε κίνηση την ενέργειά του και τη σκέψη του: Τέτοιες ήττες της χρόνιας παγιωμένης κυβερνητικής γάγγραινας λειτουργούν και σε επίπεδο ψυχολογικό καταλυτικά στη συνείδηση του λαού.

Και η αλλαγή ψυχολογίας, αποτελεί, εν δυνάμει, στοιχείο ανατρεπτικών λαϊκών κινήσεων…

γ). Η συντριβή του υπάρχοντος κυβερνητικού οικοδομήματος και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα όταν αυτή προσλάβει θεαματικές διαστάσεις, σηματοδοτεί και ένα άλλο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πολιτικό παράγοντα: Τις αριστερές ΡΟΠΕΣ του λαού. Την αναζήτηση διεξόδου από τα αριστερά.

Ανεξάρτητα το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η στροφή του λαού προς αυτόν, σημαίνει τούτο: Η λαϊκή οργή και η ενστικτώδης κίνηση του ελληνικού λαού αναζητούν διέξοδο από Αριστερά.


Αυτό, είναι σημαντικός παράγοντας-προϋπόθεση
για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, την αναγέννηση των επαναστατικών ιδεών και τη δημιουργία επαναστατικών υποκειμένων…

δ). Υπάρχει, βεβαίως και το άλλο σκέλος. Η διαλεκτική δεν είναι μόνο τα θετικά είναι και τα αρνητικά. Έτσι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα γιγαντώσει και τις «αριστερές» κοινοβουλευτικές αυταπάτες: Ότι δηλαδή μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα με «αριστερές» κυβερνήσεις, τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιες ψευδαισθήσεις θα γιγαντωθούν. Η ίδια η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αυταπάτη: Ένα «αριστερό» κόμμα που αποτελεί το δεκανίκι και το σωσίβιο του πλανητικού ιμπεριαλισμού, της Νέας Τάξης.

Ωστόσο, στις δοσμένες καταστάσεις της βαθιάς και αδιέξοδης κρίσης του συστήματος (διεθνώς και εγχώρια), και με δεδομένο το ετερόκλητο μωσαϊκό του νεφελώματος ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τινάξει, ολοκληρωτικά, το πολιτικό σκηνικό στον αέρα: Θα τιναχτεί και ο ίδιος στον αέρα.

Από την πρώτη ημέρα που θα αναρριχηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οι ψευδαισθήσεις θα αρχίζουν να εξανεμίζονται, σαν καταιγίδα…

Επίσης, όμως, κάτω από το βάρος της λαϊκής πίεσης και οργής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί άμεσα να επιβάλει τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ. Ούτε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κυβερνητικής διαχείρισης της ΑΠΟΙΚΙΑΣ του 4ου Ράιχ που θα …παραλάβει.

Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει έναν επιπρόσθετο συντελεστή, εν δυνάμει, επαναστατικό: Δεν θα συμβάλει μόνο στο γκρέμισμα των «αριστερών» εκλογικών αυταπατών, αλλά θα προκαλέσει και παρατεταμένη πολιτική κρίση στο καθεστώς: Κρίση ακυβερνησίας.

Τέτοιες παρατεταμένες κρίσεις βάζουν ξανά μέσα στην κοινωνία τις οριοθετήσεις, φωτίζουν τις πολιτικές γραμμές και τα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Πολώνουν τις κοινωνικές δυνάμεις, ξεχωρίζουν την ήρα από το στάρι…

Γι αυτό τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επιτελεία του 4ου Ράιχ και των «νταβάδων», τα οποία εναγωνίως και με ποικίλα τεχνάσματα επιχειρούν να κατασκευάσουν ΑΠΟΧΗ στις ευρωεκλογές (θα αναλυθεί προσεχώς)

Δεν έχουν ακόμα κατορθώσει, παρά τις εναγώνιες προσπάθειες, να κατασκευάσουν τα σχήματα αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού: Δεν θα το πετύχουν αυτό, διότι το σκηνικό αυτό έχει καταρρεύσει και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς θα αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτού του σκηνικού.

Αυτό που θα επιχειρηθεί είναι η αναπαλαίωση του καθεστώτος, μέσω ΣΥΡΙΖΑ: Χρονοβόρα διαδικασία που θα ανοίξει και τους Ασκούς του Αιόλου…

Ο λαός στην κατάσταση που βρίσκεται δεν έχει να χάσει ΤΙΠΟΤΑ από τον καταποντισμό αυτού του κυβερνητικού οικοδομήματος.

Αντίθετα, εμφανίζονται προϋποθέσεις και δυνατότητες να γεννηθούν και να αναπτυχθούν τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ του λαού, να οργανωθούν οι αγώνες του: Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που μπορεί να αναχαιτίσει τη λαίλαπα του 4ου Ράιχ και να οδηγήσει την Ελλάδα από ΑΠΟΙΚΙΑ σε ανεξάρτητο εθνικό κράτος, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα και το έδαφος για ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καπιταλισμού…

Να γιατί μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μια συντριβή των δωσίλογων ανδρεικέλων αποτελούν ιστορική ΤΟΜΗ… 


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8632

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP