Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ήσυχο-ήσυχο το ποταμάκι, αργοκυλάει σαν Θεο-Δωράκι

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο



- Σαν Θεο-Δωράκι μοιάζει το «Ποτάμι» για τη ΝΔ, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι υπεύθυνοι του κόμματος, ευελπιστώντας ότι θα παρασύρει ψηφοφόρους από τον ΣυΡιζΑ.
- Μέχρι τώρα, το μόνο που έχει παρασύρει στο διάβα του είναι κάτι πρώην Πασόκους ψευτοσοσιαλιστές του κερατά και διάφορα ψευτοαριστερά ρετάλια που ψάχνουν ποτάμι για να δροσιστούν, πριν πνιγούν, πολιτικά.


- Πέρασε δίπλα από τη γέρικη «Ελιά» και έβρεξε και καμιά εξηνταριά (58 για την ακρίβεια) καμένα κούτσουρα που πιστεύουν ακόμα πως θα βγάλουν κλαριά σαν την καμένη σούβλα του Αθανάσιου Διάκου.

- Θολές, όπως θολό είναι και το νερό του, έως ανύπαρκτες, όπως ανύπαρκτη είναι και η διαύγειά του, οι πολιτικές, οικονομικές και ιδεολογικές του θέσεις.

- Μέσα ή έξω στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ;
Χωρίς τσαχπινιές, χωρίς γλυκόλογα όπως η Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και κάτι τέτοιες αερολογίες που λένε και στον ΣυΡιζΑ.

- Αυτά όμως τα ερωτήματα τα έχει απαντήσει ξεκάθαρα και ο Μπόμπολας και ο ΔΟΛ, οπότε τι παραπάνω να πει και το Θεο-Δωράκι; Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν ακόμα «αριστερό» σχηματισμό;

- Τη δόξα του «Ποταμού» ζήλεψαν και άλλες ομάδες ανεξάρτητων δημοσιογράφων που αποφάσισαν να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές με τον πολιτικό σχηματισμό που θα φέρει το όνομα «Σχεδία».

- Οι συνάδελφοί τους στην επαρχία, θα κάνουν το ίδιο με ένα νέο κόμμα που θα φέρει το όνομα «Η Λάκα».

- Γνωστός λάτρης του κανό, εξέφρασε την απορία του πώς και δεν δημιουργήθηκε ακόμα κάποια ΜΚΟ με σκοπό την προώθηση των θέσεων των νέων δημοσιογραφικών υδάτινων κομμάτων που δημιουργούνται.

- Πάντως, η δημιουργία και η χρηματοδότηση των ΜΚΟ, εντάσσεται εδώ και χρόνια, στις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και αποτελεί μνημονιακή δέσμευση για τη χώρα μας, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κύριος Κουκουλόπουλος!

- Ο αρμόδιος εισαγγελέας για υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, είπε πως από το 2007, κάποιες τράπεζες, (γεια σου βρε Λαυρέντη), έστησαν συμμορία και πλούτιζαν με «κόκκινα» δάνεια.

- Άρχισε μάλλον ο διατραπεζικός πόλεμος και ξεκαθαρίζει το τραπεζικό τοπίο. Μήπως να σταματούσαμε να μιλάμε γενικώς για «πλουτοκρατία» και να στοχεύσουμε πιο συγκεκριμένα στο «τραπεζικό κεφάλαιο»;

- Διότι, καλό το βιομηχανικό κεφάλαιο, καλό και το εφοπλιστικό κεφάλαιο, αλλά αυτό που κάνει κουμάντο, πλέον, παγκοσμίως, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, είναι το τραπεζικό κεφάλαιο. Φουσκωμένο και αεράτο!

- Ποιος υπερυπουργάραρος και υπεραρχηγάραρος, είχε πάρει υπό την προστασία του την αμαρτωλή τράπεζα, όπως γράφτηκε στον τύπο; Πρώτον, δεν θυμάμαι και δεύτερον ούτε αυτός θυμάται. «Βαριά» περίπτωση!

- Μεταφέρουμε απορία ενός εκπαιδευτικού σχετικά με την τράπεζα θεμάτων: «Γιατί να μην είναι το σχολικό βιβλίο η μοναδική τράπεζα άντλησης θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ λυκείου;»

- Με όσα γίνονται «αυθόρμητα» στην Ουκρανία, μην παραξενευτούμε αν δούμε το ρωσικό στόλο να σουλατσάρει στη Μεσόγειο. Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία και να’ ο αντιπερισπασμός.

- Ο γερμανός πρόεδρος και ότι αυτός εκπροσωπεί, τι ακριβώς ήρθε να κάνει; Να επιθεωρήσει το προτεκτοράτο του; Και οι δικοί μας, ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, του πρόσφεραν δαρμένους οικοδόμους για πρώτο πιάτο.

- Μα γιατί κύριε Δένδια μας; Γιατί δεν δίνεις εντολή να βαράνε όλοι οι ματατζήδες με τη χειρολαβή του γκλομπ; Γιατί μόνο ένας. Όλοι μαζί για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

- Πάντως, στη Γερμανία ψάχνουν, λέει, να βρουν αυτούς που έδιναν τις μίζες στους δικούς μας αδιάφθορους πολιτικούς και στρατιωτικούς παράγοντες. Γιατί δεν ρωτάνε τον Χριστοφοράκο; Εκεί δεν ζει;

- Αναγνωρίζουν, λέει,
και ένα ηθικό ζήτημα σχετικά με την αποπληρωμή προς τη χώρα μας των περίφημων «κατοχικών δανείων». Για το «κοκό» όμως τίποτα. Κανένα μάρκο, συγνώμη ευρώ ήθελα να πω, θα δούμε;

- Τώρα που ανέφερα το μάρκο θυμήθηκα κάποιους ξένους οικονομικούς αναλυτές που θεωρούν πιο πιθανό το να γυρίσει η Γερμανία, οικειοθελώς στο ευρώ παρά η Ελλάδα στη δραχμή.

ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8462

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP