Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Κασιδιάρης, επιτάφιος και ηλιοστάσια

  Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ

Βλέποντας την εικόνα με τον Κασιδιάρη να κρατάει τον επιτάφιο στον Άγιο Παντελεήμονα μας ήρθαν αμέσως στο μυαλό δύο πράγματα : α) οι κραυγαλέες ομοιότητες με το ανάλογο σώου τηλεθεάματος και αγοραίας εκλογικής εκμετάλευσης  που έδωσε ο έτερος πατριδοκάπηλος της ακροδεξιάς πολυκατοικίας και δωσίλογος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όλως τυχαίως ακριβώς την ίδια μέρα και ώρα στην Πύλο όπου έφτασε στο σημείο να ψάλει μπροστά στην κάμερα μαζί με την χορωδία για να μας δείξει πόσο καλός χριστιανός ορθόδοξος είναι.
Να θυμίσουμε εδώ ότι αυτός που καθιέρωσε τα σώου τηλεθεάματος και ακραίας εκμετάλευσης του θρησκευτικού φρονήματος ήταν ο Καρατζαφέρης με το αλησμόνητο τραγελαφικό σώου με το περιστέρι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς τον ακολουθεί και σε αυτήν την πτυχή της παραπολιτικής άλλωστε πλέον όλα τα παλιά στελέχη του ΛΑΟΣ πλήν Καρατζαφέρη και ελάχιστων εξαιρέσεων συμμετέχουν στην δωσίλογη κυβέρνηση.

β) Θυμηθήκαμε επίσης τις εικόνες όταν ο Κασιδιάρης πριν ενάμιση χρόνο γιόρταζε μία μη χριστιανική γιορτή το παγανιστικό και ειδωλολατρικό χειμερινό ηλιοστάσιο που γιόρταζαν οι Ρωμαίοι όταν πετούσαν τους πρώτους χριστιανούς στα λιοντάρια. Ομολογούμε εδώ ότι πάνω σε αυτό ο Κασιδιάρης πρωτοτυπεί γιατί ενώ είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις που κάποιος αλλάζει θρησκεία κατά τη διάρκεια της ζωής του αποκηρύσσοντας την προηγούμενη δεν ξέρουμε κάποιον που να συνεχίζει απτόητος να γιορτάζει και τα ηλιοστάσια και το Πάσχα και μάλιστα να προσπαθεί να πείσει το πανελλήνιο με κινήσεις εντυπωσιασμού για τα ορθόδοξα φρονήματά του.

Οι παλινωδίες Κασιδιάρη δεν είναι προσωπικές αλλά είναι γενικότερα της Χ.Α. Εδώ βίντεο της Χ.Α  για τον εορτασμό του χειμερινού ηλιοστάσιου. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε ποιόν θεό ακριβώς πιστεύει η Χ.Α πάντως από σώου σαν αυτό του Κασιδιάρη ξέρουμε που θέλει να δείξει ότι πιστεύει παρά τις πολλές γραπτές αποδείξεις που δείχνουν το αντίθετο.

Όσο πιο δυνατά δημαγωγεί κάποιος πάνω σε ιστορικές έννοιες όπως πατρίδα, αριστερά, ορθοδοξία τόσο πιο κάλπικος παράς είναι. Ειδικά μάλιστα όταν ακολουθείς τις σκηνοθετικές συνταγές Καρατζαφέρη για να στήσεις τα τηλεοπτικά σώου επίδειξης επιλέγοντας την ίδια μέρα και μέθοδο με το Σαμαρά.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP