Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Προπαγάνδα σοκ και τρόμου από πανικόβλητους καναλάρχες



Η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού άρχισε από τα ιδιωτικά κανάλια αμέσως μόλις τελείωσε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα το ξημέρωμα του Σαββάτου.
Σαν συνεννοημένα, σαν έτοιμα από καιρό, άρχισαν να στήνουν το σκηνικό του τρόμου, να καλλιεργούν ένα κλίμα πανικού που σίγουρα θα εμπλουτιστεί τις επόμενες ώρες και μέρες.


Άφθονοι ήταν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν εκείνες τις ώρες για το δημοψήφισμα: «είναι τυχοδιωκτικό», «είναι εκτός Συντάγματος», «φέρνει διχασμό» και λοιπά. Λες και ο λαός δεν έχει φωνή, λες και πρέπει να έχει γνώμη μόνο για ποιο τραγούδι θα ψηφίσει για τη Γιουροβίζιον και οφείλει μόνο να πληρώνει φόρους και χαράτσια και να δέχεται διαρκείς περικοπές.

Γίνεται φανερό ότι αρκετοί βουλευτές του μνημονιακού στρατοπέδου βρίσκονται σχεδόν εκτός εαυτού και ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας.

Και ανάμεσα στα υστερικά τσιρίδια των φιλομνημονιακών βουλευτών,
παρεμβάλλονται πληροφορίες και εικόνες για ουρές στα ATM. Kάποιο κανάλι δείχνει μια ουρά… πέντ’ έξι ατόμων έξω από μια τράπεζα στη Νέα Σμύρνη με λεζάντα «μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ». Και όποιος βλέπει εκείνη την ώρα τηλεόραση, είναι φυσικό να σκεφτεί «κορόιδο είμαι εγώ που δεν πάω να σηκώσω χρήματα για να κινηθώ τις επόμενες μέρες;»

Φωτιές από μολότοφ και οδομαχίες έξω από το Πολυτεχνείο μεταξύ ΜΑΤ και αναρχικών έρχονται να προστεθούν στο τρομο-σκηνικό. Μόνο που οι εικόνες είναι από πλάνα… πενταετίας, όπως εκ των υστέρων θα διευκρινιστεί, όμως οι εντυπώσεις μένουν. Πλάνα από άδεια σουπερμάρκετ στην Ιαπωνία βαπτίζονται ρωσικά ή ακόμα και ελληνικά ανάλογα το τι εξυπηρετεί το στόρι.

Πολύτιμο εργαλείο, λοιπόν, η τηλεόραση για να εξευτελιστεί το δημοψήφισμα, για να μην περάσει το «Όχι» και για να εξασφαλιστούν ο φόβος και η υποταγή.

Παράλληλα, επιχειρείται η αποδυνάμωση της σημασίας του δημοψηφίσματος, η απονομιμοποίησή του.


Το δημοψήφισμα χαρακτηρίζεται από τα κανάλια της διαπλοκής ήδη …κενό περιεχομένου καθώς η τρόικα ήδη εμφανίζεται να έχει αποσύρει την πρότασή της!

Σοκ και δέος, καρότο και μαστίγιο εναλλάσσονται, με τους μεγαλο-δημοσιογράφους να παίζουν τα ρέστα τους στην παραπληροφόρηση και στη μεροληψία.


ΠΗΓΗ:
http://prin.gr/?p=7711


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9734

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP