Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Το «φανάρι» της «Αριστερής Πλατφόρμας»

Ή με την καταστροφή ή απέναντι στην καταστροφή
Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο (στις 12 Ιουλίου), παρέδωσε τη διακυβέρνηση, στους «θεσμούς». Κράτησε για τον εαυτό της το ρόλο του μνημονιακού πολιτικού υπαλλήλου, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «οι ελληνικές αρχές οφείλουν να πραγματοποιήσουν τις ακόλουθες ενέργειες».
Μια από τις …«ακόλουθες ενέργειες» είναι και:

«να εξομαλύνουν πλήρως τις μεθόδους εργασίας με τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων επιτόπιων εργασιών στην Αθήνα, ώστε να βελτιωθούν η υλοποίηση και η παρακολούθηση του προγράμματος. Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή».

Η κυβέρνηση πήρε πίσω μέχρι κι εκείνα τα «λεβέντικα»…Τα θυμάστε; Αναφερόμαστε στην άρνηση συζήτησης με τους υπαλλήλους της τρόικας. Πάει κι αυτό.

Το τρίτο μνημόνιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα προηγούμενα, ούτε, καν, την τυπική διαδικασία.Τα βαφτίσια έγιναν ξανά: Οι «θεσμοί» ονομάζονται ξανά τρόικα και η κυβέρνηση δεσμεύθηκε πως θα παίρνει έγκριση για «όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς, αρκετό χρόνο πριν»!

Μνημονιακή κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι, εδώ και μέρες, επίσημα, μια (ακόμα) μνημονιακή κυβέρνηση.
Όποιος κάνει πως δεν το βλέπει και λέει «όχι στα νομοσχέδια», αλλά δηλώνει πως στηρίζει την κυβέρνηση, συμμετέχει, με το χειρότερο τρόπο στην πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν ο ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε ελπίδες και καλλιέργησε αυταπάτες μια φορά, τώρα, πλέον η «Αριστερή Πλατφόρμα» κάνει το ίδιο στο τετράγωνο μόνη της! Το «παιχνίδι» του «καλού» και «κακού» ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει πολύ με το παλιό παραμύθι του «καλού» και του «κακού» ΠΑΣΟΚ.

Το επιχείρημα
(για όποιους το δέχονταν ως επιχείρημα) της «αριστερής αντιπολίτευσης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, από εδώ και πέρα, δεν υπάρχει.

Μόνο ως κωμικό σχήμα λόγου μπορεί να ακουστεί η ύπαρξη μιας «Αριστερής Πλατφόρμας», μια «αριστερής πτέρυγας, σε μια μνημονιακή κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει έναν οδοστρωτήρα μέτρων. Αν θέλουν να κρατάνε το «φανάρι» στη μνημονιακή κυβέρνηση, δικαίωμα τους. Ας δηλώσουν «αριστερό φανάρι».


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μνημονιακή κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη στήριξη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι. Ή τη στηρίζεις ή δεν τη στηρίζεις.

Οι κύριοι της «Αριστερής Πλατφόρμας, εάν κόπτονται τόσο πολύ – όσο δηλώνουν – να μην εφαρμοστούν μνημόνια, τότε πώς στηρίζουν μια κυβέρνηση, που δεσμεύτηκε να συνεχίσει την καταστροφή του λαού;


Εάν είναι τόσο «αντιμνημονιακοί», τότε ας διαχωρίσουν τη θέση τους ρίχνοντας τη κυβέρνηση! Εάν είναι τόσο «ριζοσπάστες» ας αποσύρουν τη στήριξη τους στην κυβέρνηση. Ας το κάνουν, χωρίς να τακτικισμούς. Οι τακτικισμοί – ειδικά σε αυτή τη φάση – δείχνουν πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον, εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ (εκτός ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο το «θολό» εκτός ευρώ).

Κι ας μη σπεύσουν να μας πούνε – κάποιοι – ότι όποιος θέλει να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιθυμεί να επανέλθουν στην εξουσία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, μαζί με το Ποτάμι. Υπάρχουν πολλοί που επιμένουν σε αυτό το σκεπτικό, ακόμα και μετά τη συμφωνία – μνημόνιο.

Αυτοί δεν έχουν παρά να διαβάσουν ολόκληρη τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση.
Ας διαβάσουν, λοιπόν, τη συνέχιση της καταστροφής και πώς αυτή υλοποιείται στα νομοσχέδια.

Οι εποχές που μπορούσε η οπορτουνιστική στάση να σταθεί τελείωσε. Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ή με την καταστροφή ή απέναντι στην καταστροφή.


ΠΗΓΗ:
http://www.imerodromos.gr/aristerh-platforma/


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9778

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP