Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πού κρύφτηκε η ελπίδα;

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

– Πανηγυρίζουν τα κόμματα που διατήρησαν ή που αύξησαν τα ποσοστά τους. Οι ψήφοι τους βέβαια μειώθηκαν αλλά ποιος νοιάζεται; Είπαμε κι άλλη φορά τα ποσοστά δημιουργήθηκαν για απάτες και αυταπάτες.
– Όταν οι μισθοί (βλέπε ΑΟΖ) θα είναι στα 150 ευρώ, ίσως μετά από λίγα χρόνια τα αφεντικά να δίνουν αυξήσεις μέχρι και 10% και οι εργαζόμενοι να γίνονται ζάμπλουτοι με τα 165 ευρώ που θα παίρνουν.

– Μαθαίνω ότι στην Κουμουνδούρου

σκέφτονται σοβαρά να μετονομάσουν τον ΣυΡιζΑ σε «Τσίπρας και Σια» για να ανταποκρίνεται το όνομα πλήρως στην πραγματικότητα.

– Όσοι σπεύδουν τώρα να λιβανίσουν τον Τσίπρα και κάθονται κάτω από τη σκιά του για να προστατευτούν από τον ήλιο που υποσχέθηκε ότι θα σηκώσει ας προσέχουν λίγο.

– Η υπεργιγάντωση του αρχηγού τους είναι επικίνδυνη γιατί όταν εκείνος θα καταρρεύσει κανένας από αυτούς που τώρα βρίσκονται στα πόδια του δεν θα γλυτώσει.

– Ήδη αρκετοί βουλευτές μιμούνται τον Κατσιφάρα και πίνουν τσικουδιά στο όνομα του Αλέξη.
Αναμένονται και οι αντίστοιχες δηλώσεις του συμπαθούς, κατά τα άλλα, Πασόκου υπουργού του ’81.

– Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία VW πιάστηκε στα πράσα στις ΗΠΑ. Το τσιπάκι που είχαν τα αυτοκίνητα ξεγελούσε τα όργανα μέτρησης των ρύπων. Μα καλά, γίνονται τέτοιες απάτες στον ιδιωτικό τομέα;

– Τα εγχώρια ΜΜΕ μάλλον δεν το πήραν πρέφα. Είναι κι αυτές οι πληρωμένες διαφημίσεις που δημιουργούν πολλές φορές πρεσβυωπία και μυωπία πολλών μα πολλών βαθμών. Όμως και το ΔΝΤ ξέρει ποιον πληρώνει!

– Πλάκα-πλάκα, γιατί δεν γίνεται μια αξιολόγηση στον ιδιωτικό τομέα; Να ελέγχεται, λέμε τώρα, αν πληρώνουν στην ώρα τους και όσο πρέπει τους εργαζόμενους, αν δίνουν εισφορές στο ΙΚΑ και τέτοια. Θα είχε ενδιαφέρον!

– Πάντως κάποιοι 25άρηδες έσπερναν ζιζάνια έξω από ένα εκλογικό κέντρο.
Έλεγαν πως η «ελπίδα» έφυγε από τον ΣυΡιζΑ και πήγε στην αποχή. Θα φτύσουν, είπαν το σύστημα και θα πιάσουν το νήμα από την αρχή.

– Τους ρώτησα τι εννοούσαν και μου είπαν πως, θα στραφούν στις συνελεύσεις των σωματίων και θα προτείνουν όπου μπορούν Γενική Απεργία Διαρκείας. Ο μόνος τρόπος, μου είπαν, να ακυρωθούν τα μνημόνια.

– Δεν θα περιμένουν, είπαν,
από Σαμαράδες και Τσίπρες να σχίσουν τα μνημόνια. Θα τα σχίσουν, είπαν, μόνοι τους. Δεν ξέρω αλλά, εμένα μου φάνηκαν αποφασισμένοι.

Λέτε να σημάνουν οι καμπάνες;

– Αν υπάρχουν κι άλλοι σαν κι αυτούς τότε όντως, το σύστημα κινδυνεύει. Λέτε να το μυρίστηκαν τα λαγωνικά γι’ αυτό βρίζουν διακαναλικά όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν; Θα δείξει!

– Στη ΝΔ, ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν τον Βαγγέλη τον-πρώην-Κένταυρο με τον Βορίδη τον-πρώην- τσεκουροφόρο. Θέλει η χήρα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει; Ή μήπως ο λύκος κι αν εγέρασε;

– Κάποιοι στη Ν.Δ
σκέφτονται σοβαρά για την ηγεσία του κόμματος τον……. (σιγά μην πω το όνομα) σε μια προσπάθεια να αναζητηθεί μια σταθερή και αγέραστη ηγεσία

– Πολλές εισηγήσεις δέχτηκε ο Τσίπρας ώστε να συμπεριλάβει στη νέα κυβέρνηση και το Βασίλη Λεβέντη με το επιχείρημα ότι το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι στο σύστημα πρέπει να εκφραστεί και κυβερνητικά.

– Ρώτησα, τέλος, τον Σταυραετό
ποιους έχει παρέα εκεί στις βουνοκορφές που τριγυρνάει. Μοναξιές, μου είπε. Μόνο ερπετά και σκουλήκια συναντάω. 



ΠΗΓΗ:
https://kyrgiakischristos.wordpress.com/


  Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9903

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP