Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Άντε να γίνει κι ο γάμος να τελειώνουμε

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

– Τώρα που το ΠαΣοΚ μετακόμισε σχεδόν ολόκληρο στον ΣυΡιζΑ και η πολιτική του ΣυΡιζΑ πασοκοποιήθηκε εντελώς τι άλλο μένει πια να περιμένουμε;
– Μα τι άλλο; Γάμους, στέφανα και κουφέτα. Ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις, μαθαίνω, ανάμεσα στον γαμπρό και τη νύφη. Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε η εκλογική επανεμφάνιση του κουμπάρου Κώστα.


– Μετά, ο μικρός Αλέξης, γιατί να μην ηγηθεί των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών; Τι θα τον φρενάρει, δηλαδή; Οι ιδεολογικές του διαφορές με τους «συντρόφους» σοσιαλδημοκράτες;

– Έτσι θα ξανακουστεί το σύνθημα:
Σήκω Αντρέα για να δεις, τα παιδιά της Αλλαγής. Εντάξει, ίσως χρειαστεί να αλλάξει και το όνομα και το σύμβολο του κόμματος. Κάτι σε ολική έκλειψη υπερπανσελήνου έπεσε στο τραπέζι.

– Τώρα τους υπόλοιπους, πάλαι ποτέ, ισχυρούς πασόκους, τους έχει φάει ήδη η πολιτική μαρμάγκα. Κάτι Βενιζελολοβέρδοι θα κάνουν παρέα στην Αννούλα, στον Παπακωνσταντίνου και στο Γιωργάκη. Είναι βαρίδια βλέπεις!

– Οπότε οι ΑνΕλ δε φαίνεται να χρειάζονται, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Μάλλον θα τους παρασύρει ο άνεμος προς τη ΝΔ, μαζί με το ποτάμι που θα έχει χωριστεί σε πολλά ρυάκια.

– Έχουν ένα θέμα, βέβαια, με τον αρχηγό τους εκεί στη ΝΔ. Τα παζάρια άρχισαν και είναι άγρια. Τι μου δίνεις, τι σου παίρνω και τα σχετικά. Βλέπεις τσινάνε και τα Βοριδάκια καθώς διαθέτουν ακροδεξιά ομόλογα!

– Αν και νομίζω πως ο Κυριάκος, μάλλον για προσωρινός προορίζεται μέχρι να ετοιμαστεί το ανίψι για να του παραδώσει το δαχτυλίδι της αρχηγίας. Τι να κάνει κι αυτός; Τόπο στα νιάτα!

– Εκτός αν θέσει βέτο ο κοιμώμενος Κώστας! Του είπαν να μοιάσει στο θείο του και να μιλάει λίγο, αλλά αυτός το παράκανε. Μόνο με τάμα γονατιστός στην Πρώτη Σερρών, του παίρνεις κουβέντα. Σε λίγο θα μιλάει με νοήματα.

– Βλέποντας την αύξηση της αποχής στις τελευταίες εκλογές το τοπίο θυμίζει ΗΠΑ. Ας βάλουν κι ένα όριο 5% για είσοδο στη Βουλή, στο όνομα της λαϊκής βούλησης πάντα, για να μην πάνε τσάμπα οι ευχαριστίες Δραγασάκη.

– «Γιατί ψήφισες ΣυΡιζΑ;» ρωτάω το φίλο μου. «Θέλω να γνωρίζω πού πάω, δεν μου αρέσει το άγνωστο», μου απαντάει. «Ξέρεις τι προβλέπει το μνημόνιο 3;» τον ξαναρωτάω. «Όχι», μου απαντάει και μ’ αφήνει…πρόκα.

– Το υπουργείο παιδείας, ακόμα και τώρα που μπαίνει ο Οκτώβριος, φοβάται να δώσει στη δημοσιότητα το σύνολο των σχολείων που λειτουργούν χωρίς ΚΑΝΕΝΑ κενό. Οι συνέπειες των μνημονίων στην παιδεία.

– Το υπουργείο παιδείας, αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση σε σχέση με την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση. Ίσως να περιεργάζονται τα εργαλεία της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση.

– Όπως συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έτσι και τώρα, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, να βάλουν πλάτη κοινώς, για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

– Οι κυβερνήσεις, αντί να τους επιβραβεύσουν, τους πετάνε στο τέλος κάθε χρονιάς σαν στυμμένες λεμονόκουπες για να τους καλέσουν την επόμενη χρονιά, όποτε και αν τους χρειαστούν.

– Από τη μια τους εμπιστεύονται όταν τους έχουν ανάγκη για χρόνια ολόκληρα και από την άλλη δεν τους θεωρούν άξιους να μονιμοποιηθούν. Πότε επιτέλους θα υπάρχουν μόνο μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία;

– Βέβαια και στους αναπληρωτές, οι ψεύτικες ελπίδες ζουν και βασιλεύουν. Οι μισοί πιστεύουν ότι στον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όποτε αυτός πραγματοποιηθεί, θα μπορέσουν να δείξουν την αξία τους.

– Με την ΟΛΜΕ τι γίνεται;
Μαθαίνω ότι στην παράταξη που πλειοψήφησε, οι Λαφαζανικοί τσακώνονται με τους Τσιπρικούς απαιτώντας οι μεν από τους δε και αντίστροφα, να φύγουν από την συνδικαλιστική παράταξη. Μύλος! 

ΠΗΓΗ:
https://kyrgiakischristos.wordpress.com/


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9911

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP