Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Χρυσή Αυγή: πάντα στο πλευρό των «μαφιόζων» του χρήματος…


Για τη Χρυσή Αυγή έχουμε γράψει άπειρα κείμενα. Συστηματικά, σταθερά και αναλυτικά αποκαλύπταμε τον πολύπλευρο ρόλο της: Αυτόν του παρακρατικού προβοκάτορα που παρέχει, ταυτόχρονα, και το αναγκαίο άλλοθι στην κυβερνητική «συμμορία» του 4ου Ράιχ να ξεπλένεται «δημοκρατικά» και να παίζει τα δόλια και βρωμερά παιχνίδια της…
Μια άλλη πτυχή των αναλύσεών μας ήταν τούτη:

Να δείξουμε, με βάση τα γεγονότα, ότι η Χρυσή Αυγή αποτελούσε και μια «συμμορία» στην υπηρεσία του κεφαλαίου, ιδιαίτερα του εφοπλιστικού (θυμίζουμε και τον αγώνα που έδωσε η Χρυσή Αυγή στον Πειραιά στο πλευρό του Μαρινάκη…).

Εδώ θα αναδημοσιεύσουμε ένα απόσπασμα από άρθρο μας που γράφτηκε το Μάρτιο του 2013, με τίτλο:

«Χρυσή Αυγή: Παράρτημα των «νταβάδων» και των «νονών» του χρήματος»
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=30636#30636

Το απόσπασμα:


Εδώ θα συνοψίσουμε, με ΓΕΓΟΝΟΤΑ, τη δωσίλογη φιλοσοφία και πολιτική της Χρυσής Αυγής: Όταν τα γεγονότα μιλούν τα γαυγίσματα των γραφικών υστερικών περισσεύουν.

α). 13 Μαΐου 2012: Ο «αντικαθεστωτικός» Μιχαλολιάκος συναντήθηκε με τον Παπούλια, δηλώνοντας ότι τον ανησυχεί η «ακυβερνησία»!

Ανησυχούσε τον Μιχαλολιάκο η «ακυβερνησία» του κατοχικού καθεστώτος: τόσο «αντιμνημονιακός» και «αντικατοχικός» είναι…

β). Στην ίδια συνάντηση:
Αποσαφήνισε ότι η ΧΑ δεν διανοείται καν το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Δεν διανοείται η Χρυσή Αυγή να στραφεί εναντίον της ευρω-χούντας και του φασισμού του 4ου Ράιχ!!!

γ). Ιούλιος 2012! Σώζει τον Στουρνάρα

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ ζητού-σαν να συγκληθεί η Επιτροπή Οικονομι¬κών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να δώ¬σει εξηγήσεις ο υπουργός για την εξοργι-στική, σκανδαλώδη «δωρεά» που έκανε η τρικομματική κυβέρνηση στον τραπεζίτη Μ. Σάλλα, προσφέροντας την Αγροτική (ΑΤΕ) «πεσκέσι» στην Πειραιώς.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συμπορεύτηκαν με την τρικομματική κυβέρνηση και έτσι δεν συμπληρώθηκε το άθροισμα των 17 βουλευτών που χρειαζόταν για να συγκληθεί η Επιτροπή…

Ήταν και αυτή μια «γενναία» …αντιμνημονιακή πράξη!!!

δ). Τέλος Αυγούστου: «Ναι στις ρεμούλες των ΠΑΕ»!

Η ΧΑ υπερψήφισε την τροπολογία που επέτρεπε σε όσες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες δεν είχαν εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα να προσκομίσουν τα δέοντα ένα μήνα έπειτα από την έναρξη του πρωταθλήματος.

ε). Το Σεπτέμβριο η συγκεβέρνηση των νονών του χρήματος ψήφισε ρύθμιση που μετέτρεπε την παλιά θαλαμηγό του Λάτση, «Νεράιδα», σε μουσείο, με θέμα την επιχειρηματική δράση του μακαρίτη: Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Χρυσή Αυγή: «Δωρίζεται από έναν εκ των πλουσιοτέρων αν-θρώπων της γης - και ξέρουμε ότι οι δωρεές που γίνονται στο Δημόσιο συνήθως καταστρέφονται, γιατί το Δημόσιο δεν σέβεται τίποτα που δεν το έχει αποκτήσει με κόπο. Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό το μουσείο να κάνει πολύ καλή δουλειά, ευρισκόμενο στα χέρια του Ιδρύματος Λάτση».

Βασιλικότερη του Βασιλέως η Χρυσή Αυγή. Μέσα όμως στον οίστρο του γλειψίματος του Λάτση, η Χρυσή Αυγή τα μπέρδεψε. Δε είναι «δωρεά» όταν η διαχείριση του Μουσείου βρίσκεται στα χέρια του Ιδρύματος Λάτση.

Είναι κλεψιά του Δημοσίου και σκάνδαλο φοροαπαλλαγής: Τα λειτουργικά έξοδα τα πληρώνει το Δημόσιο και το Ίδρυμα εξασφαλίζει φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις του ομίλου που ανήκει…

Στ). ΝΑΙ στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών

Η ΧΑ έκρινε ασήκωτο ακόμα και το φορολογικό χάδι που προβλέπει για τα πλοία ο προϋπολογισμός του 2013!!!

Οι «εθνοσωτήρες» της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν ενοχλούνται από τα σκανδαλώδη προνόμια της δωσίλογης και λαίμαργης εφοπλιστικής κακουργίας, αλλά γλείφουν αφόρητα και ξετσίπωτα τους εφοπλιστές: Το παίζουν και μπράβοι τους, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Χούντας που ανύψωσε το δωσίλογο εφοπλιστικό έγκλημα σε «εθνική αρετή»…

ζ). Δουλεμπόριο εργατών

Τα Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας τη Χρυσής Αυγής είναι Γραφεία δουλεμπορίου: φτηνής εργασίας για τις συμμορίες του κεφαλαίου από τα εξαθλιωμένα και κατεστραμμένα θύματά του…

η) Το άσβεστο μίσος της Χρυσής Αυγής εναντίον κάθε απεργιακού αγώνα και λαϊκού κινήματος.

Η Χρυσή Αυγή ΠΑΝΤΑ στέκεται ΑΠΕΝΑΝΤΙ στα ιστορικά λαϊκά κινήματα και σε κάθε ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΗ απεργιακή και λαϊκή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εναντίον του κατοχικού καθεστώτος: Αποτελεί τις οργανωμένες συμμορίες των μαφιών του χρήματος και το φασιστικό οπλοστάσιο του αντικομουνισμού…».

Ο Νίκος Μπογιόπουλος εμπλουτίζει τη συνθετική εικόνα στο σημερινό του κείμενο με τίτλο:

«Χρυσή Αυγή: Έργα και ημέρες πίσω από το «αντισυστημικό» προσωπείο»
Διαβάστε το οπωσδήποτε, ΕΔΩ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/240316,Xrysh_Aygh:_Erga_kai_hmeres_pisw_apo_to_.html


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ: Ο πίνακας δεν περιέχει το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν, στις Σκουριές, με το μέρος των χρυσοθήρων και του Μπόμπολα.

Διαβάστε επ’ αυτού το άρθρο
Χρυσή Αυγή: Πάντα στο πλευρό των πολυεθνικών και της εργοδοσίας
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7360


Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8956
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP